HC Energie Karlovy Vary

Flek: V play-off jsme pořád věřili, teď to teprve začíná

I v letošní sezoně patřil k hlavním tahounům Energie, kterou potřetí v řadě pomohl protlačit do předkola play-off. Jakub Flek věří, že jeho tým má na to, aby Pardubicím vrátil loňskou porážku a přešel do čtvrtfinále.

Jakube, už v pátek vstupujete do předkola play-off. Jak moc se těšíš?
Play-off je každou sezonu můj cíl, těším se moc. Obzvlášť po tom závěru, kdy jsme si to udělali trochu těžší, nakonec jsme se tam ale dostali.

Budete hrát vyřazovací boje třetí rok po sobě. Považuješ to za úspěch?
Samozřejmě, já jsem tu zažil i dobu, kdy jsme tu asi pět let po sobě hráli baráž o sestup. Tohle je příjemná změna (úsměv).

Zmínil jsi závěr sezony, kdy jste museli vyhrát oba zápasy. Věřil jsi, že to dotáhnete?
Myslím si, že dokud není hotovo, tak člověk musí věřit vždycky. I když za mě, když nebudu počítat poslední dva zápasy, nevypadala hry vždy úplně tak, jak bychom asi chtěli. Už v Plzni jsme ale přecvakli, hráli jsme s ohromnou bojovností a jsem rád, že jsme si to přenesli i do zápasu s Litvínovem.

Nyní už Vás čeká předkolo. Byl mezi soupeři nějaký, kterého by sis přál?
Chtěl jsem hrát s Plzní. Máme to blízko, je to derby, bylo by to hodně vyhrocené. Úplně jsem se na to ale neupínal, bylo mi prakticky jedno, s kým budeme hrát. Hlavní je, že jsme se tam dostali a teď to teprve začíná.

Čekají Vás Pardubice. Co říct k soupeři?
Je to tým s obrovskou kvalitou hráčů. Pořád to jsou ale stejný lidi jako my a zvítězí ten, kdo do toho dá víc. Pevně věřím, že máme sílu na to jim oplatit loňské play-off a postoupit.

Budete hrát domácí zápasy v Chomutově, kde jste hráli už poslední zápas proti Litvínovu. Atmosféra byla výborná…
Fanouškům bych chtěl moc poděkovat za atmosféru, kterou nám tam vytvořili. Bylo to fakt super. Doufám, že zápasy, které tam budeme hrát, tak to bude vypadat stejně.

Související články