HC Energie Karlovy Vary

Je to motivace k další práci, říká o debutu v A-týmu Vítek Benda

Premiéra v A-týmu a hned místo v prvním obranném páru vedle zkušeného Lukáše Pulpána. Junior Vítek Benda dostal v utkání se Sokolovem hodně prostoru a poprvé sbíral zkušenosti mezi seniory. Sedmnáctiletý zadák se v dospělé konkurenci rozhodně neztratil, z čehož by rád těžil také v sezoně mezi juniory.

Vítku, jaké jsou pocity po premiéře?
Musím říct, že jsem si to hrozně užil. Nečekal jsem to. Jsem moc rád za tuhle šanci. Je to motivace k další práci, protože mi to ukázalo, na čem zapracovat. Užij jsem si to, bylo to fajn.

Kdy jste se o startu dozvěděl?
Dozvěděl jsem se to po úterním tréninku, kdy si nás pan trenér juniorky vzal do kanceláře a oznámil, že ve čtvrtek nastoupíme za A-tým.

Co na to spoluhráči, bude nějaký příspěvek do kasy?
Venca Skuhravý už něco oznamoval před zápasem, že startovné nějaké bude. Uvidíme.

Právě Venca s vámi mluvil ještě před úvodním buly...
Uklidňoval mě, že se není čeho bát. Já teda osobně první střídání cítil nějakou nervozitu, ale jak se vhodilo buly tak jsem se nebál a hrál jsem co umím a dokážu.

Trenéři vám rovnou dali šanci v první obranné dvojici, jak si toho vážíte?
Já si toho moc vážím. Zvlášť s Lukášem Pulpánem, který toho má hrozně moc odehráno. Musím říct, že mi dost pomohl, protože to není úplně lehké z juniorů. Je to takové více zkušenější, všechno má hlavu a patu. Nemůžu si na nic stěžovat.

Zmínil jste mazáka Lukáše Pulpána. Ptal jste se ho na něco během utkání?
Ptal jsem se ho na takové ty signály po buly a výstupy z obranného pásma, což se u nás v juniorech hodně dělá. Jen jsem se zeptal, jak to vidí.

V čem byla ta úplně největší změna oproti mládežnické soutěži?
Já si myslím, že hlavně ve vyspělosti hráčů. Řekl bych, že rychlostně tu stíhal každý z kluků z juniorky, že to nebyl takový rozdíl. Ale vyspělost těch hráčů je diametrálně vyšší, než v juniorce.

V pátek startuje soutěž juniorů, jaké cíle si do sezony kladete?
Máme mladý tým, takže nějak ty mladé zaučit. Udělat co nejlepší výsledek, abychom se co nejvíce zlepšili.

Budete po nové zkušenosti chtít patřit mezi ty největší pilíře obrany?
Určitě tu roli beru na sebe, jelikož jsem minulý rok hrál také se zkušeným obráncem, který mi toho hodně dal. Takže to beru víc na svou zodpovědnost, že teď je řada na mně něco předat a určitě se o to budu snažit.