HC Energie Karlovy Vary

Kaše: Dva body mají cenu zlata

Odehrál čtvrté utkání v pěti dnech. Přesto po ledě létal a sršel energií. Nejprve skvěle rozjel akci při vyrovnávací brance a následně rozhodl nájezdy povedeným blafákem. Řeč je o Davidovi Kaše, který se vrátil z reprezentační akce ve velké formě a pomohl Energii k zisku dvou bodů z ledu extraligového lídra.

Po třech prohrách vezete z Třince dva body. Jak cenné pro vás jsou?
Pro nás mají získané dva body cenu zlata. I bod jsme brali a byli s ním spokojeni. První dvě třetiny byl totiž Třinec lepší a jasně nás přehrával. Měli tam několik vyložených šancí, my si absolutně nedokázali poradit s jejich hrou. Naštěstí nás Novas (Filip Novotný) neskutečně podržel a patří mu za to velké díky.

Jak se hrálo vám osobně? Měl jste ještě po reprezentační akci vůbec nějaké síly?
Musím přiznat, že to bylo velmi náročné. Mám v nohách čtvrtý zápas za pět dnů. Vstup do zápasu mi nevyšel, nohy mi nejezdily tak jak bych chtěl, ale spoluhráči mi hrozně pomohli. Od poloviny utkání už jsem se cítil líp. Každopádně to bylo náročné a jsem rád, že vezeme domů dva body.

Neexistovala třeba varianta, že za reprezentaci odehrajete jen dva duely?
Já jsem si pozvánky do reprezentace hrozně vážil a jel tam podat co nejlepší výkon. Jestli byla nějaká dohoda mezi klubem a vedením reprezentace, to vůbec netuším.

Schytal jste plno ran, nejen od hráčů. Jak moc bolestivé to pro vás bylo? A ovlivnilo to nějak váš výkon?
Ten první hit jsem hodně cítil. Musím říct, že mě trefil fantasticky. Ale to k hokeji patří. Tam mě bohužel spoluhráč nechal trochu vykoupat. Podruhé spadl rozhodčí a já přes něj. Bylo to trochu komické. Ale naštěstí se nikomu nic nestalo a to je hlavní.

Zkuste popsat tu vyrovnávací akci. To byla pastva pro oči...
Myslím, že základem úspěchu bylo, že jsme konečně uhráli souboj v našem obranném pásmu. Dokázali jsme rychle vybruslit, přesně tak jak potřebujeme. Jeli jsme tři na dva, perfektně jsme si to vyměnili. Já v poslední chvíli viděl Flíčka (Jakuba Fleka) a byl přesvědčený, že mu to dám. Ale na té brance má lví podíl celá pětka. Pochvalu zaslouží obránci, kteří skvěle sehráli souboje v obranném pásmu, tak i my za to, jak přesně se nám to podařilo sehrát. Za mě paráda (úsměv).

Jak dlouho vás ještě budeme vídat v extralize? Máte nějaké zprávy ze zámoří?
Přiznám se, že zatím vůbec nevím. Z reprezentačního srazu jsme se vrátili pozdě v noci a pak už jsem se naplno soustředil na Třinec. Takže nebyl vůbec čas zjišťovat přes agenta co a jak. Čekám stále na jakékoliv zprávy. Je to pro mě už i trochu nepříjemné, že stále nevím na čem jsem, ale takový už je hokej.

Děkuji za rozhovor.

Související články