HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Jsme všichni naštvaní, náskok jsme měli udržet

Karlovarští energetici se vydali na předposlední venkovní zápas do Olomouce. Proti Kohoutům si vybudovali dvoubrankové vedení i díky dvěma zásahů Martina Kohouta, v závěru ale Energie nechala soupeře vyrovnat, a ten si pak v prodloužení přivlastnil i druhý bod. ,,Je to naše chyba. Nestalo se to poprvé, takže s tím musíme začít něco dělat. Play-off je za dveřmi a tohle, když vedeme o dva góly před koncem zápasu, se nám nesmí stávat," říká šestadvacetiletý forvard.

Jaké jsou vaše pocity z tohoto zápasu? Sám jste dal dva góly, pak vám ale nevyšel ten závěr. Co za tím stálo?
Je to naše chyba. Nestalo se to poprvé, takže s tím musíme začít něco dělat. Play-off je za dveřmi a tohle, když vedeme o dva góly před koncem zápasu se nám nesmí stávat.

Čemu ten zkrat přičítáte? Mohla po prvním inkasovaném gólu zafungovat psychika?
Neřekl bych psychika, spíše nezkušenost, nezodpovědnost. V powerplay nám dali dvakrát gól do prázdné brány, chyběli tam hráči. Pokud mají o jednoho hráče navíc, tak musíme hrát víc u brány.

Vy jste na konci třetí třetiny byli sice v početní nevýhodě, ale mohli jste tam z protiútoku dát branku, což se ale nepovedlo. Mohlo to ve vývoji situace hrát nějakou roli?
To jsem byl zrovna já. Uznávám, že to byla chyba. Ale jak už jsem řekl, minutu a dvacet sekund před koncem vedeme o dva góly a nakonec ztratíme zápas za dva body. Je to i moje chyba, ale myslím si, že jsme měli ten náskok udržet do konce.

Může vás to do nadcházejících utkání nějak poznamenat?
Jsme všichni naštvaní, ale věřím, že se to spraví. Zítra pořádně potrénujeme a připravíme se na úterý na Liberec.

Vy jste se proti Olomouci trefil dvakrát i v posledním vzájemném souboji…
Bylo by to příjemnější, kdybychom to dnes završili vítězně. Bohužel to ale je už třetí nebo čtvrtý zápas, co jsme takhle ztratili. To se nám v play-off nesmí stávat, protože tam může rozhodnout jeden, dva góly a my si nemůžeme dovolit takovou ztrátu.

Související články