HC Energie Karlovy Vary

Kulich se trefil už posedmé. Bylo to se štěstím, říká mladý útočník

V derby byl hodně vidět. Sedmnnáctiletý útočník Jiří Kulich proti Plzni zapsal už sedmý gól v sezoně, ten však jeho týmu body nepřinesl. Energie i přes řadu šancí nakonec s odvěkým rivalem těsně padla.

Energetici v první třetině dlouho drželi bezgólový stav, dvacet sekund před koncem se ale trefil plzeňský Jiříček. Gól do šatny hostům nepomohl, naopak, krátce po začátku druhé části inkasovali znovu a museli rázem dotahovat už dvougólovou ztrátu.

„Dostali jsme trochu nešťastný gól naší bruslí, u druhého jsem si měl vzít hokejku. Byla to trochu školácká chyba, kterou dokázali domácí potrestat,“ uvedl karlovarský mladíček.

Jeho spoluhráči se i díky jeho brance dokázali dostat na dostřel, jenže i přes řadu dalších šancí nedokázali dorovnat skóre, Mít jen trochu lepší koncovku, z Plzně by určitě brali body.

Kulich se v západočeském derby potkal na ledě z další nadějí, která by se na draftu do NHL v příštím roce mohla umístit vysoko, obráncem Davidem Jiříčkem. Domácí talent byl právě tím hráčem, který otevřel skóre zápasu, na ledě byl naopak i při gólu Kulicha.

„Výborně mě vyslal Flíček, já jsem jenom jel a zrovna jsem viděl, že tam je David Jiříček a jel ke mně. Jenom jsem to strhnul a se štěstím jsem to trefil,“ popisuje už svou sedmou branku v sezoně a dodal, že si byl vědom toho, že proti němu stojí právě domácí talentovaný bek.

„Viděl jsem, jak dal gól, což mně namotivovalo a řekl jsem si, že ho dám taky a naštěstí se to podařilo,“ dodává ke své brance.

Související články

Preview k zápasu | čt 2.12.2021

Energie míří do Plzně. Ovládne i druhé derby?