HC Energie Karlovy Vary

MS online: Češi přestříleli Dánsko, rozhodli ve třetí třetině

Hokejový svátek je tady, v pátek 10. května vypukl letošní mistrovství světa, a to na domácí půdě! Šampionátu v Praze a Ostravě se zúčastní i útočník Energie Ondřej Beránek. Jeho pouť turnajem budeme sledovat průběžně v aktualizovaném článku.

15.05.2024 | Třetí výhra na turnaji, Češi přestříleli Dánsko

Česká hokejová reprezentace vyhrála na domácím šampionátu třetí utkání. V duelu s Dánskem o svém vítězství rozhodla čtyřmi góly ve třetí třetině a nakonec slavila po výsledku 7:4. Do utkání nastoupil i karlovarský útočník Ondřej Beránek, který ve čtvrtém útoku odehrál téměř 12 a půl minuty.

13.05.2024 | Češi nestačili na Švýcarsko, padli 1:2 po nájezdech

Národní tým na světovém šampionátu v Praze poprvé prohrál. Se Švýcary dlouho prohrával po přesilovkové trefě Kevina Fialy, ve druhé třetině ale taktéž v početní výhodě srovnal Matěj Stránský. Další šance už k brankám nevedly a tak o druhém bodu musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých byli úspěšnější reprezentanti ze země helvétského kříže.

Do utkání ve čtvrtém útoku opět nastoupil karlovarský útočník Ondřej Beránek. Osmadvacetiletý forvard odehrál znovu povedený zápas, prezentoval se aktivní hrou a nebál se ani shodit rukavice, když ve druhé třetině pomohl nastartovat český výběr po potyčce s Kurashevem. Beránek odehrál v zápase přes 12 a půl minuty.

11.05.2024 | Česko otočilo s Norskem, Beránek se blýskl gólem

Česká hokejová reprezentace vyhrála i druhý duel na světovém šampionátu, vítězství nad Norskem se ale nerodilo lehce. Češi totiž v průběhu utkání prohrávali už 1:3, po parádním obratu ale nakonec berou tři body do tabulky po výsledku 6:3. Důležitým vyrovnávacím gólem přispěl i karlovarský útočník Ondřej Beránek, který se trefil na mistrovství světa vůbec poprvé. V utkání odehrál přes 13 minut a zaznamenal čtyři střely.

10.05.2024 | Češi na úvod udolali Finsko v nájezdech

Národní tým má za sebou úspěšný vstup do světového šampionátu. Na domácím ledě na úvod turnaje udolali Finsko 1:0 po nájezdech, když se prezentovali aktivním výkonem. Jedním z hráčů, který byl na ledě nejvíce vidět, byl karlovarský útočník Ondřej Beránek. Ten nastoupil ve čtvrté formaci společně s Jakubem Flekem a Jáchymem Kondelíkem, odehrál přes 12 a půl minuty a zapsal dvě střely na branku.

09.05.2024 | Český tým zapsal na soupisku 22 jmen

Trenérský štáb české reprezentace vedený Radimem Rulíkem zapsal na soupisku týmu úvodních dvaadvacet jmen. Mezi třemi brankáři, sedmi obránci a dvanácti útočníky nechybí ani karlovarský útočník Ondřej Beránek, ten je tak blízko startu hned v úvodním duelu šampionátu proti Finsku, který je na programu už v pátek.

Aktuální česká soupiska

Brankáři:
Lukáš Dostál (Anaheim, NHL), Petr Mrázek (Chicago, NHL), Karel Vejmelka (Utah, NHL).

Obránci:
Michal Kempný (Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim, NHL), Jan Rutta (San Jose Sharks, NHL), Tomáš Kundrátek (Třinec), Libor Hájek (Pardubice), Jakub Krejčík (Sparta Praha), David Špaček (Iowa, AHL).

Útočníci:
Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Matěj Stránský (Davos, SWI), David Kämpf (Toronto, NHL), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), David Tomášek (Färjestad, SWE), Jakub Flek (Brno), Jáchym Kondelík (České Budějovice), Ondřej Kaše (Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa, NHL), Ondřej Palát, (New Jersey, NHL), Lukáš Sedlák (Pardubice), Daniel Voženílek (Třinec).

09.05.2024 | Beránek ve 4. útoku i na oslabení

Ani příjezd Davida Kämpfa neovlivnil možnou sestavu na úvodní duel, a to z pohledu Ondřeje Beránka. Karlovarský forvard totiž i na čtvrtečním tréninku, stejně jako na předchozích dvou, nastupoval ve 4. útoku s Jáchymem Kondelíkem a Jakubem Flekem. Beránek navíc nechyběl ani ve speciální formaci českého týmu na oslabení.

09.05.2024 | Kämpf prošel zdravotní prohlídkou, Rulík vyřadil Kousala

Nominace na světový šampionát by v tuto chvíli měla být kompletní. Útočník Toronta Maple Leafs David Kämpf totiž prošel zdravotní prohlídkou a posílí český národní tým. Z nominace tak naopak vypadl jiný útočník Pavel Kousal. Kdo tak zůstal v české soupisce je tak Ondřej Beránek.