HC Energie Karlovy Vary

Naposledy letos doma, Energie vyzve liberecké Tygry. Zkrotí je i potřetí?

Poslední zápas roku 2023 je tady! Energetici chtějí končící rok zakončit vítězně. V cestě bude stát družina trenéra Pešána, které to v posledních utkáních příliš nelepí. Energie bodovala ve všech třech dosavadních vzájemných duelech, podaří se to i napočtvrté? Utkání startuje v 15:30. Dorazte podpořit karlovarské hokejisty v cestě za dalším vítězstvím.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Z kabiny domácích

Plni odhodlání a povzbuzeni dvěma vítězstvími odjeli energetici ve čtvrtek do Mladé Boleslavi. Bohužel v hodně improvizované sestavě. K dlouhodobě zraněným přibyl ještě kapitán Jiří Černoch s Ondřejem Beránkem, jemuž byl disciplinární komisí udělen dvouzápasový trest za zákrok na plzeňského obránce Zámorského.

O osudu utkání rozhodla první třetina, kterou domácí Boleslav ovládla 3:0. Energetici se snažili se zápasem něco udělat, podařilo se jim dokonce snížit. To ale bylo vše. I přes aktivní výkon a přestřílení soupeře odjela Energie z ledu posledního týmu tabulky bez bodu. Jedinou branku vstřelil Vít Jiskra, jehož nově složená formace s Procházkou a Hladonikem vypadala na ledě velmi dobře.

Pozitivem tak bylo snad jen to, že se v utkání nikdo další nezranil. Marodka Energie je totiž velmi početná. Do utkání s jistotou nezasáhnou útočníci Ondřej Beránek s Lukasem Zetterbergem ani obránci Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín a Dalimil Mikyska, po operaci pak má kapitán Jiří Černoch. Dá se tedy očekávat, že se opět v sestavě objeví posily z partnerského Baníku Sokolov.

Vzájemná utkání

Energetikům se v letošní sezóně na Liberec daří. Utkali se s ním již třikrát a ani v jednom případě neodjížděli svěřenci trenéra Bruka z ledu bez bodu. Na konci září porazila Energie nejprve Bílé Tygry na svém ledě 5:2. O měsíc později si odvezla dva body ze severu za výhru 2:1 po samostatných nájezdech. Naposledy, v polovině listopadu, prohráli energetici 5:4 v prodloužení. Ve všech třech duelech se střelecky prosadil útočník Tomáš Rachůnek, jenž v minulosti oblékl také liberecký dres. Zapíše se do střelecké listiny také v sobotu?

Z tábora hostů

Před Vánoci se zdálo, že Tygři reálně útočí na elitní čtyřku. Poslední dva povánoční duely jim ale hrubě nevyšly. Nejprve na Štěpána prohráli 3:6 v Litvínově. Ve čtvrtek pak na svém ledě podlehli Kladnu vysoko 4:8. Zapracovat tak musí zejména na defenzivě. V posledních dvou duelech inkasovali čtrnáctkrát.

Liberec má v kádru nejproduktivnějšího hráče celé extraligy. Je jím zkušený centr Tomáš Filippi (12+21). O šest bodů méně má jeho spoluhráč z elitního útoku a kometa letošní sezóny Jakub Rychlovský (15+12). Hranici dvaceti bodů pokořili ještě útočníci Adam Najman (6+19) s Oscarem Flynnem (8+14). Produktivitě obránců vévodí devatenáctibodový T. J. Melancon (8+11).

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„Soupeř teď prohrál dvě utkání, kdy inkasoval větší počet branek," hodnotí soupeře na úvod trenér Eismann. „Předpokládáme, že právě na obranné hře zapracují a přijedou k nám velmi ostražití," dodal asistent trenéra Bruka k Liberci. „My se budeme snažit být produktivnější než v Boleslavi a absence v sestavě, které bohužel stále trvají, se pokusíme nahradit týmovým výkonem," dodal Eismann na závěr.

Související články