HC Energie Karlovy Vary

Návrat k poctivé práci přinesl body. Jsme rádi, že to vyšlo, říká Pulpán

Zkušený bek a asistent kapitána rozhodl prodloužení v duelu proti Vítkovicím. Lukáš Pulpán dokázal v nastavených minutách vyrazit sám do útoku a následně připravit šanci Martinovi Kohoutovi. „Dostal jsem puk do jízdy, Martina Kohouta jsem viděl, takže jsem jenom naznačil gólmanovi a předal jsem to za sebe Martinovi, který si s tím poradil," hodnotí akci Pulpán.

Lukáši, jak moc vás mrzí, že jste nedokázali na konci třetí třetiny využít přesilovku a šance, které jste si při ní vytvořili?
Bohužel, nedá se nic dělat. Zachránil nás Filip Novotný, který dokázal zastavit šanci, při které jeli minutu před koncem sami na bránu. Samozřejmě přesilovky a oslabení zápasy rozhodují, takže se na ně musíme více soustředit. Naštěstí jsme pak rozhodli v prodloužení.

Vy osobně jste dokázal vymyslet rozhodující akci. Jak vznikla?
Ve hře tři na tři je to takové přelévání ze strany na stranu, dost často tam bývají takováto přečíslení. Já jsem tam nejprve útočil, puk mi ale odskočil. Oni pak jeli na bránu, já jsem věděl, že už bych to nedobruslil, tak jsem se jenom vracel. Filip Novotný to ale chytil a Jan Hladonik výborně rozehrál. Dostal jsem puk do jízdy, Martina Kohouta jsem viděl, takže jsem jenom naznačil gólmanovi a předal jsem to za sebe Martinovi, který si s tím poradil.

I když jen za dva body, je pro vás důležité, že jste si zpravili chuť po předchozím zápase?
Samozřejmě. V minulém zápase to bylo strašné. Musíme se vrátit k té poctivé práci, protože je škoda šancí, které zahazujeme. Jsme rádi, že to vyšlo.

Jak moc jste si věřili do prodloužení? Přeci jen to pro vás v letošní sezoně byla premiéra…
Určitě jsme si věřili. Ještě jsme tam měli přesilovku, tu se nám ale nepodařilo využít. Sehráli jsme ji úplně strašidelně. Jak jsem říkal, tak hra tři na tři je takové hop nebo trop, takže jsme rádi, že to tam padlo nám.

Nejen vy jste měl několik gólových šancí. Co chybělo k tomu, aby jste skórovali?
Věděli jsme, že když Vítkovice nebudou nablízku, tak si na nás počkají ve středním pásmu. Bylo těžké se tou obranou probíjet, ale když už jsme se tam dostali, tak nám bránil svým výborným výkonem brankář Svoboda. Samozřejmě i na naší straně chytal skvěle Filip Novotný. Jinak si myslím, že to je spíše o nás. Cpeme všechny příležitosti na betony, z blízka ale musíme ty pokusy zvedat. Musíme tuhle disciplínu na trénincích více cvičit.

Díky za rozhovor!

Související články