HC Energie Karlovy Vary

PARÁDA! Jiří Kulich podepsal nováčkovský kontrakt s Buffalem

Snový týden útočníka Jiřího Kulicha nekončí! Před týdnem se karlovarský forvard dočkal draftu do nejslavnější hokejové ligy světa, v pátek odpoledne pak podepsal se Sabres svou premiérovou smlouvu v NHL.

Osmnáctiletý útočník podepsal s Buffalem tříletý nováčkovský kontrakt, Sabres si tak pojistili svou třetí volbu letošního draftu, když Kulicha vybrali ještě v 1. kole z 28. místa.

Ještě před ním ukázalo vedení klubu na Matta Savoieho a Noaha Ostlunda. I ti se stejně jako Kulich dočkali v pátek premiérového kontraktu v NHL.

„Je to něco nepopsatelného. Splnil se mi další ze snů. Ale jede se dál,“ hlásil bezprostředně po podpisu kontraktu exkluzivně pro náš web Jiří Kulich.

Po letošní volbě talentů zamířil reprezentační forvard z Montrealu do Buffala, kde jej od středy čekal Development camp určený pro mladé naděje organizace Sabres. Během něj se osmnáctiletý ukázat chtěl ukázat trenérům a jak se zdá, povedlo se.

Že by to mohlo dopadnout, naznačovala už pochvalná slova Michaela Pecy, bývalé hráčské legendy Sabres a nynějšího asistenta trenéra na farmě Buffala v Rochesteru.

Kulich si o místo v organizaci Buffala řekl po vydařené sezoně na klubové úrovni, kde v 17 letech pravidelně hrál v prvních dvou formacích, výrazně pomohl na jarním MS do 18 let, kde se stal nejlepším střelcem a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu. Zúčastnil se i nedokončeného MS dvacítek.

Po skončení vydařeného ročníku Kulich na konci června absolvoval v Buffalu tradiční předdraftové combine testy, o několik dní později pak už byl jedním z hráčů, na které Sabres v letošním draftu ukázali.

Kulich se díky volbě v 1. kole stal vůbec nejvýše postaveným energetikem v historii, když překonal dosavadní maximum odchovance Vojtěcha Poláka z roku 2003 (2. kolo, 36. místo - Dallas) a může se stát dalším energetikem, který si v NHL zahraje.

Ještě před Kulichem se to povedlo dalším karlovarským odchovancům Vojtěchu Polákovi a Martinu Frkovi.