HC Energie Karlovy Vary

První dvě třetiny jsme byli šílení. Bod má cenu zlata, říká Flek

Druhé venkovní utkání v řadě přineslo Karlovým Varům bod. Žádnému podobnému scénáři však nenasvědčovaly úvodní dvě dvacetiminutovky, v nichž diktovali tempo hry především domácí Kohouti. Především to po zápase štvalo Jakuba Fleka.

„Říkali jsme si i po první třetině, že takhle hrát nemůžeme. Druhá třetina už byla o maličko lepší, ale stejně to nebylo ono, vůbec jsme nehráli, co jsme chtěli. Ve třetí třetině nás hrozně nakopl ten první gól, kdy tam někdo z kluků ze čtvrté lajny výborně vybojoval a Vondrc to tam dorval i s gólmanem, jak se říká. To nás hrozně nakoplo, pak se nám podařilo srovnat a už jsme se dostali do takové herní pohody,“ říká reprezentační útočník.

Právě Jakub Flek se v čase 49:59 postaral o vyrovnání, když nadvakrát dostal kotouč za Lukášova záda. Pro rodáka z Mariánských Lázní to byla první trefa v letošním ročníku Tipsport extraligy, která navíc přišla ve veledůležitý moment.

Herně na tom energetici po čtyřicet minut nebyli dobře, nakonec se ale zvedli a týmovým výkonem dostali duel do prodloužení. „Jsem rád, že jsme to nezabalili a ukázali jsme sílu týmu, že i takový výsledek, když jsme ze hry neměli nic, dokážeme dorovnat. Takhle ale nemůžeme hrát dál. Zaprvé to je i trochu o náhodě a stojí to strašně sil, sezona je dlouhá. Musíme lépe zvládat začátky zápasů,“ líčí Flek.

Ačkoliv se v prodloužení prosadili Olomoučtí, pro Karlovarské má získaný bod velkou hodnotu. „Po vývoji toho utkání má pro nás bod cenu zlata, protože první dvě třetiny jsme byli naprosto šílení. Z naší strany tam nebylo nic, akorát jsme čekali, co s námi soupeř provede,“ nechápe osmadvacetiletý rychlík.

Lví podíl na výsledku má také gólman Filip Novotný, jenž dlouho držel své spoluhráče na dosah. Několikrát dokázal, proč mu fanoušci Energie přezdívají čaroděj. „Můžeme Novotňákovi akorát ohromně poděkovat, že to po těch dvou třetinách bylo jen 0:2. Smrdělo to tam nějakým debaklem už po první třetině, bylo tam spoustu gólovek. Byl to jeho zápas a dost nás držel,“ ocenil maskovaného muže.

„Po druhé třetině jsme si řekli, že mu to zkusíme nějak vrátit a alespoň zkorigujeme výsledek, což se povedlo. Když mluvíme o vývoji utkání, má ten bod cenu zlata. Samozřejmě nás mrzí to prodloužení, bylo tam dvacet vteřin do konce a v nájezdech se mohlo stát cokoliv,“ dodává Flek.

Související články