HC Energie Karlovy Vary

Sedmnáctka se ze Švýcarska vrací neporažena, Záhejský s bilancí 2+1

Po úvodním testování a kempu v Benešově se reprezentační sedmnáctka přesunula do Švýcarska, kde v rámci přípravy poslední červencový víkend odehrála tři utkání se svými hostiteli. Jedním z hráčů, který hájil národní barvy, byl útočník Energie Vít Záhejský.

30. 7. 2023 | Čeští mladíci zvítězili potřetí. Švýcarsko porazili 4:1

I v posledním zápase se švýcarskými mladíky skóre otevřeli svěřenci Pavla Patery, když využili svou první přesilovku v utkání. Ještě před polovinou třetiny však bylo srovnáno. Vedení si Češi vzali zpět necelých pět minut před koncem první části. Hned v prvních vteřinách druhé třetiny šli Švýcaři do čtyř a jejich gólman ještě v první minutě lovil kotouč ze své branky. Dvoubrankové vedení si už sedmnácka do konce třetiny pohlídala. Počtvrté zaplul kotouč do švýcarské branky ve třetí třetině.

Prvními přípravnými zápasy prošli svěřenci Pavla Patery neporaženi. Další akce je čeká už 1. srpna, kdy se sejdou na kempu v Chomutově. Turnaj pěti zemí sedmnáctka rozehraje od pátku 4. srpna v Rocknet aréně.

29. 7. 2023 | Sedmnáctka ve druhém zápase dotahovala. Švýcarsko padlo 3:2 v prodloužení.

Také skóre druhého přípravného zápasu otevřel energetik Vít Záhejský, když ve čtvrté minutě svou dělovkou pod víko využil početní výhodu. Švýcaři však krátce na to srovnali a před koncem třetiny ještě stihli získat vedení na svou stranu. V sobotním duelu padl během první třetiny stejný počet gólů jako den před tím v celém zápase.

Až do power play, k níž sáhl kouč Pavel Patera necelou minutu a půl před koncem utkání, žádný gól nepadl. Českým mladíkům se podařilo poslat zápas do prodloužení dvacet sedm sekund před závěrečnou sirénou, když potrestali vyloučení jednoho ze soupeřů. Asistenci u vyrovnávacího gólu si zapsal Vít Záhejský. Větší část prodloužení odehráli naši mladíci bez brankáře. Své šance nakonec přetavili ve vítězný gól necelé půl minuty před koncem prodloužení a připsali si tak výhru i ve druhém přípravném zápase.

28. 7. 2023 | Sedmnáctka na úvod přípravy porazila Švýcarsko 2:1

Skóre úvodního zápasu v páté minutě otevřel právě karlovarský útočník Vít Záhejský. Vedení svěřencům Pavla Patery vydrželo skoro do poloviny zápasu, kdy se švýcarským mladíkům povedlo v přesilovce srovnat skóre. Po inkasovaném gólu se čeští mladíci snažili vzít si vedení zpět. To se jim povedlo zhruba čtyři minuty před koncem utkání a svůj první přípravný duel zakončili výhrou 2:1.

Nominace sedmnáctky do Švýcarska

Brankáři:

Ondřej Štěbeták (Jihlava), David Höhlig (Slavia Praha), Štěpán Bogač (Lappeenranta, Finsko).

Obránci:

Rostislav Šilhavý (Mladá Boleslav), Jakub Winkelhöfer (Litvínov), David Lukas Holub, Radim Mrtka (oba Třinec), Štěpán Černý (Hradec Králové), Tomáš Mikel(Zlín), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Útočníci:

David Rozsíval (Liberec), Jakub Lev (Mladá Boleslav), Vít Záhejský (Karlovy Vary), Václav Raichl (Litvínov), Robin Švančara (Třinec), Matouš Jan Kucharčík, Artur Matějovský, Tomáš Poletín (všichni Slavia Praha), Šimon Fasner (Vítkovice), Dominik Pavlík (Hradec Králové), Adrien Bartovič (Malmö, Švédsko), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jakub Frolo (Ilves Tampere, Finsko).

Náhradníci:

Brankáři: Michal Oršulák (Karlovy Vary), David Skácel (Třinec). Obránci: Matěj Pelikán (Karlovy Vary), Marek Vyhlídal (Kometa Brno), Max Pšenička (Slavia Praha), Tomáš Malínek, Radoslav Cichoň (oba Sparta Praha), Lukáš Ehrenberger (Liberec). Útočníci: Vít Macek (Jihlava), David Krčál (Pardubice), Vojtěch Čihař, Viktor Wardas (oba Karlovy Vary), Michal Rybnikár (Třinec), David Hrubý, František Netušil (oba Sparta Praha), Adam Novotný (Hradec Králové).

Program zápasů v Davosu

Pátek 28. července:

16:00 Švýcarsko – Česko

Sobota 29. července:

16:00 Švýcarsko – Česko

Neděle 30. července:

11:00 Švýcarsko – Česko