HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: S bodem jsme spokojeni, každý se teď počítá

Kapitán Václav Skuhravý odehrál v O2 areně proti Spartě velký zápas. Vstřelil dvě branky, byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání a zapsal se do novodobé historie svého celku. Jeho druhá branka v utkání totiž byla jeho 206. vstřelenou v extralize v dresu Karlových Varů. Trochu symbolické bylo, že na čele karlovarských střelců předskočil svého dlouholetého spoluhráče Petra Kumstáta.

Václave, ze Sparty odvážíte bod. Jste spokojeni?
My jsme v současné situaci rádi za každý bod. Průběh utkání byl, jaký byl. V hale bylo hrozné horko, čemuž odpovídala kvalita zápasu. Puky nám odskakovaly a z obou stran to byla místy spíše taková plácaná.

Sparta vás v úvodu hodně zatlačila. Čekali jste to?
Věděli jsme, že má Sparta úvody do zápasů velmi aktivní. I nás hodně zatlačila. My však dobře bránili a nepustili ji do žádné vyložené šance. Naopak, dokázali jsme dát šťastný gól a šli do vedení.

Kde hledat klíčové momenty zápasu?
Dvakrát jsme vedli, ale soupeř v obou případech zanedlouho srovnal. To vnímám jako klíčové okamžiky. Bohužel se nám to nestalo poprvé. Musíme se toho příště vyvarovat.

Získali jste v utkání hraných se Spartou první bod v této sezoně. Připravovali jste proto se na soupeře nějak speciálně?
Zápasy teď běží ve strašně rychlém sledu, takže na speciální přípravy není ani čas. Podívali jsme na video. Ukázali si klasické věci jako jsou přesilovky, oslabení a založení útoku. Ale žádná extra příprava neproběhla.

Sparta je v herní nepohodě. Snažili jste využít i tohoto psychologického detailu?
My jsme na tom bohužel stejně, možná ještě hůř. A myslím, že se herní nepohoda obou mužstev projevila na ledě. Diváci rozhodně neviděli žádný pohledný zápas, ale spíše urputný boj.

V utkání jste vstřelil dvě branky, čímž jste se stal nejlepším klubovým střelcem v novodobé historii. Věděl jste o tomto milníku?
Něco jsem četl na stránkách už dříve, také mi něco říkali známí. Ale přiznám se, že jdou teď individuální statistiky stranou. Potřebujeme hlavně sbírat body jako tým a naplnit náš předsezónní cíl.

Přesto se z pohledu karlovarského fanouška nabízí jedna otázka. Kolik branek za Energii ještě přidáte?
(úsměv)tak to nevím. Ale jak už jsem řekl. My hlavně potřebujeme vyhrávat a vyhnout se baráži. Pokud k tomu dopomůžu nějakým gólem, budu rád, ale není to rozhodně to zásadní.

Máte před sebou dvě klíčová utkání. Jaký vás čeká program a jak se budete připravovat?
V první řadě se co nejdříve dostat domů a pořádně se vyspat. Ráno lehký trénink a taktická příprava na Chomutov. Pak máme Pardubice hned v úterý, takže ten režim bude stejný. Na velké přípravy není čas. Hlavně musíme dobře zregenerovat, ať můžeme podat co nejlepší výkon.

Opět vás podržel Jan Bednář. Co říkáte na výkony o 24 let mladšího spoluhráče?
Honza chytá dobře již několikátý zápas. V podstatě od doby, co za nás prvně nastoupil, podává skvělé výkony a drží nás. Je neuvěřitelné, jak je ve svých letech klidný. Snad mu to vydrží a bude mít vydařenou kariéru.

Jak těžké bylo nemít už v hlavě nedělní zápas v Chomutově?
My počítáme každý bod, a tak jsme do zápasu se Spartou šli a jsme rádi, že si jeden bod vezeme domů. Na Chomutov se budeme připravovat až v sobotu. Nekoukáme dopředu, jdeme skutečně zápas od zápasu.

Dal jste dvě branky. Asi se shodneme, že hlavně ta druhá byla povedená.
Jo, ten druhý gól byl nádhernej (smích), ještě ani teď nevím, kdo si to tam srazil.

Děkuji za rozhovor.

Související články