HC Energie Karlovy Vary

Try-out: Na zkoušku přichází útočník Šimon Kratochvil

Sestava karlovarské Energie se minimálně pro dalších čtrnáct dní rozšíří o dalšího útočníka. Pětadvacetiletý Šimon Kratochvil má dva týdny na to, aby přesvědčil trenérský triumvirát Energie o tom, že patří do kádru extraligového týmu.

Odchovanec přerovského hokeje celou dosavadní kariéru odehrál ve východní části republiky, převážnou část hokejového života oblékal právě dres svého mateřského klubu, případně vypomáhal extraligovému Zlínu.

V uplynulém ročníku Chance ligy odehrál Kratochvil 53 utkání s bilancí dvanácti branek a čtyř nahrávek, na pět utkání také naskočil do nejvyšší tuzemské soutěže, v nichž ale nebodoval. Nyní dostane Kratochvil šanci vybojovat si místo v extraligových Karlových Varech, v případě úspěchu by se v extralize mohl potkat i se svým dvojčetem Matoušem, který je hráčem pardubického Dynama.

Kratochvil se již v úterý připojil k týmu Martina Pešouta a objeví se v sestavě Energie pro čtvrteční duel v Litvínově.



Šimon Kratochvil (útočník, 2.12.1994)

Pětadvacetiletý rodák z Přerova odehrál převážnou část kariéry ve svém mateřském klubu, ve kterém prošel dorostem i juniorkou a logickým vyústěním jeho dobrých výkonů byl povolávací rozkaz do A-týmu přerovských zubrů. Těm v sezoně 2014-15 pomohl postoupit ze 2. ligy o level výše, to vše v době, kdy už oblékal dres zlínské juniorky.

Kratochvil zůstal v Přerově i po postupu do druhé nejvyšší soutěže, pravidelně se však objevoval i o soutěž níž, kde vypomáhal druholigovému Novému Jičínu.

Na premiéru v nejvyšší soutěži si Kratochvil musel počkat až do sezony 2018-19, kdy v dresu Zlína odehrál sedm utkání včetně čtyř duelů play-off.

Statistiky Šimona Kratochvila