HC Energie Karlovy Vary

Ukázalo se, jak je hokej krásný sport, říká Vondráček

Karlovarští hokejisté zvládli poslední utkání základní části a vybojovali si účast v předkole play off. Důležitý třetí gól vstřelil kapitán Tomáš Vondráček, který dovedl tým ke kýženému cíli v roli kapitána.

Tomáši, velká gratulace k předkolu. Jaké prožíváte emoce?
Jsme nesmírně šťastní. Opět se ukázalo, jak je hokej krásný sport. Ještě v pátek nás plno lidí posílalo do baráže, do pralesa. A dnes tady slavíme se skvělými fanoušky postup do předkola play off. Teď to trochu oslavíme v pátek budeme připravení na Pardubice, kterým máme z loňska co vracet.

Co se s vámi dvě kola před koncem stalo?
Asi nám začala trochu hořet koudel u zadku. Ne, hlavně jsme si k tomu v šatně něco řekli. Začali hrát lépe týmově a hlavně dozadu. Věřím, že s takovými výkony můžeme být v play off hodně nepříjemní.

Jak velkou komplikací bylo, že jste nemohli hrát ve své hale?
My jsme to vzali tak jak to je. Teď jsou bohužel důležitější věci, než náš hokej. Pomoc Ukrajině je důležitá a my to naprosto respektujeme.

A jak se vám zde hrálo? Jaká byla kulisa?
Kulisa byla skvělá. Chci všem lidem co přijeli moc poděkovat. Udělali nám domácí prostředí se vším všudy.

Už víte, kde budete hrát další zápasy?
Co, vím, tak do semifinále budeme tady a pak se uvidí (smích).

Využili jste dvě přesilové hry. Byly to klíčové momenty utkání?
Ano, vždycky je znát, když se přesilovka využije. Tentokrát to nebylo z nacvičených signálů, ale to vůbec nevadí. Hlavní je, že nám to tam spadlo a jsme nesmírně šťastní, že jsme tam! Teď nás čeká odpočinek a v pátek jedeme dál.

Čekají vás Pardubice, jaký je to soupeř?
Pardubice velmi dobře známe. Hráli jsme s nimi loni, takže jim máme co vracet. Víme, že teď měli pokles formy a cítíme šanci postoupit. Ale v pátek začíná úplně nová soutěž. Bude to jiný hokej a my se na to musíme dobře nachystat. Cíl byl předkolo, ten jsme splnili a může být naší výhodou, že můžeme odehrát sérii s Dynamem s čistou hlavou.

Ve skvělé formě chytá Štěpán Lukeš. Načasoval svou formu ideálně, souhlasíte?
Kdo viděl naše poslední dva zápasy, musí uznat, že je Lukýňo skvělý gólman. Je radost před takovým brankářem hrát. Víme, že když uděláme nějakou chybu, tak nás podrží. A je radost jít do play off s takhle výborně chytajícím gólmanem.

Tým jste dotáhl do předkola v roli kapitána. Je pro vás o to větší zadostiučinění?
Samozřejmě. Jsem za to strašně šťastný. Kapitán se vždy hodnotí podle týmového výkonu. Já jsem rád, že jsme prvotní cíl splnili a uděláme vše proto, abychom překvapili i dál.

Děkuji za rozhovor.

Související články