HC Energie Karlovy Vary

Zlomí Energie sérii porážek na ledě O2 arény?

Karlovarská Energie už čtyři zápasy v řadě nevyhrála a propadá se tabulkou. V neděli se představí na ledě pražské O2 arény, kde bude stát v cestě Sparta Praha. Podaří se energetikům na ledě favorita bodovat? Utkání startuje v 16:00.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Před sezónou Sparta opět mohutně posílila a vyhlásila ty nejvyšší cíle. Aby také ne, pražský velkoklub má každoročně jeden z nejvyšších rozpočtů. A nutno podotknout, že se kvalita Sparty zatím projevuje i na ledě. Z deseti odehraných zápasů našli svěřenci trenéra Jandače přemožitele pouze třikrát. Mají aktuálně 19 bodů, což jim zaručuje šesté místo v tabulce. Dvě ze tří dosavadních porážek přišly před vlastním publikem. Naopak venku padla Sparta pouze jedenkrát. Podaří se dobýt O2 arénu také karlovarské Energii?

Na čele sparťanské produktivity najdeme možná překvapivá jména. S 12 kanadskými body ji vládnou předsezónní posily. Švédský útočník Erik Thorell (5+7) a talentovaný mladík Filip Chlapík (5+7). Devět bodů má na kontě kapitán Michal Řepík (4+5). I produktivitě obránců vládne nováček, tedy alespoň v rámci pražského klubu. Michal Moravčík nasbíral už 5 bodů (2+3). Stejnou bilancí se může pyšnit i Adam Polášek (1+4). Pokud má trenér Jandač nějaké starosti, pak jedině v brankářským postem. Aktuální jednička, Alexandr Salák, totiž zatím nenavázal na skvělé výkony z minulé sezóny. Aktuálně má úspěšnost zákroků 90,73%, což patří k extraligovému podprůměru.

Z kabiny Energie

Energetici aktuálně neprožívají ideálním období. Páteční domácí prohra s českobudějovickým Motorem byla již čtvrtým neúspěchem v řadě, což se promítlo také do tabulky. Tam patří svěřencově družině aktuálně až desátá příčka. Je potřeba se zvednout a kdy jindy, než na Spartě? Na holešovický klub se umí vybičovat každý tým. Podaří se to v neděli Energii?

Největším problémem karlovarských neúspěchů je dle Jakuba Fleka produktivita, o které se karlovarský lídr rozhovořil po neúspěšném duelu s Českými Budějovicemi. Co jeho týmu aktuálně chybí? "Řekl bych, že góly. Je to takové strašně na sílu všechno. Není tam vůbec lehkost, byť ty kombinace ve druhé třetině už vypadaly dobře, docela to vypadalo hokejově, ale přijde mi, že se hrozně nadřeme na gól, a pak dostaneme, nechci říkat lacinou branku, ale vždycky tam uděláme nějakou školáckou chybu...

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 10.10.2021

Rachůnek: Na čtyři branky venku musíme bodovat