HC Energie Karlovy Vary

Dorost poprvé v sérii boduje! Boleslavské střelce vynuloval Michal Oršulák

Díky svému výkonu energetici zvládli první ze tří zápasů o všechno. Pomohl jim k tomu Michal Oršulák, který si vychytal první čisté konto v play-off, ale hlavně obětavost s níž energetici blokovali střely a nasazení v osobních soubojích. Pod dva góly Energie se podepsali Vlastimil Blažek a Michal Kváš. Každopádně sérii stále vede Mladá Boleslav a energetiky ještě čeká těžký boj o vysněné finále.
Extraliga dorostu, SF3, po 1.4.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 19:12 Blažek (Kváš, Tomek; 5/5), 31:07 Kváš (Poizl, Habla; 5/4). Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Kotlík, Figer. Diváci: 287. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 0:2.
Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Kotlík, Figer
vyloučení6:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci287
Ml.Boleslav: Sklenička – Hájek, Šilhavý, Čermák, Doležel, Kovář, Hora – Václavík, Maxin, Zhdanov, Kristek, Beran, Hanyš, Kurka, Matějka, Vasiak, Churáček, Hrouda.
Karlovy Vary: Oršulák – Dyk, Gombár, Pelikán, Kůrka, Vrzal, Postl – Habla, Blažek, Kváš, Sedláček, Wardas, Poizl, Slavík, Kyncl, Tomek.

Komentář k utkání

Do třetího duelu vstoupili s pukem na holích boleslavští mladíci, ale brzy své pozice museli vyklidit. Po otočení hry se do akce vypravil Petr Hanyš. Využít první početní výhodu mohl svou střelou z kruhu Viktor Wardas, ale to by nesměl být proti Marek Sklenička v boleslavské brance. Vzápětí se ve čtyřech ocitli i energetici, ale po vyloučení Adama Kurky se počet sil na ledě vyrovnal. Poté co byly oba týmy v plném počtu se hra poměrně rychle otáčela a zasahovat museli oba gólmani. První gól nakonec padl v čase 19:13 poté, co na domácícho gólmana vyzrál Vlastimil Blažek, který zakončoval akci Michala Kváše a Petra Tomka.

Další oslabení museli energetici bránit v úvodu druhé třetiny. K větší šanci se až v jeho polovině dostal Imrich Maxin, jehož střelu Michal Oršulák zastavil. Jakmile byli energetici opět komplet, poslal Tomáš Vrzal od modré puk na branku, ale Marek Sklenička se nenechal nachytat. Proti akci Filipa Matějky zastavil blokem jeden z karlovarských mladíků. Energetici vůbec v tomto utkání svým hostitelům nedarovali ani kousek a ledu a svým napadáním jim hatili možnosti dostat se k nějaké větší akci. Tu si nakonec vytvořil před polovinou třetiny Imrich Maxim, který pálil z mezikruží.

Nakonec i druhý gól utkání padl z holí energetiků. V čase 31:07 využil početní výhodu Michal Kváš, který stál na konci přesilovkové kombinace Davida Poizla a Jakuba Hably. Po sérii vyloučení se do větší akce dostal Rostislav Šilhavý, který si však se svou střelou na Michala Oršuláka nepřišel. Karlovarský gólman měl v závěru třetiny poměrně napilno, ale za pomoci spoluhráčů nápor boleslavských střelců zvládl a energetici si své vedení udrželi.

Hned v první minutě druhé třetiny mohl třetí gól přidat Jakub Kyncl, ale ze vzájemného souboje vyšel vítězně boleslavský gólman. Ten ve své lapačce spálil šanci na gól Petrovi Tomkovi o pár minut později. Stejně pak skončila střela Petra Hanyše krátce před polovinou třetiny. O chvilku později trefil Filip Matějka logo na Oršulákově hrudi. Šanci na skórování vylepšila Bruslařům početní výhoda, ale ani tentokrát jim energetici nedali šanci a svou branku uhájili. Do čtyři šli pak energetici znovu v čase 56:12. Karlovarskou branku si vzal na mušku Rostislav Šilhavý, ale ten ani jeden ze svých dvou pokusů napasoval mezi tři tyče. V posledních třiceti sekundách utkání sáhli trenéři Boleslavi po power-play. Tu jen těsně nepotrestal Vlastimil Blažek v čase 59:53. To však energetiky nemuselo mrzet protože i dvě branky stačily na to, aby odvrátili konec sezony.

Ohlasy trenérů

Michal Michal (BK Mladá Boleslav):

Bohužel se nám nedařilo navázat na ty dva venkovní zápasy. Soupeř nastoupil ve vysokým tempu. Ta první třetina byla bohužel z naší strany trochu pomalejší. Celý zápas se nám nedařilo proměňovat šance, které jsme měli, a že jich bylo docela dost.

Tomáš Andrys (Energie Karlovy Vary):

V dnešním zápasu si myslím, že jsme neměli vůbec špatný pohyb po celý zápas. Byly tam momenty, kde nás Boleslav hodně zatlačila, ale to se nám podařilo přežít. V každém případě jsme byli konečně schopní dát nějaké góly a odskočit na dvoubrankové vedení. Myslím si, že to nám pomohlo dotáhnout zápas do vítězného konce. Zítra víme, že nás čeká další velmi těžká písemka a budeme se ji snažit zvládnout.