HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejisté v úvodním zápase neskórovali

Vstupní utkání do nové sezóny karlovarským Žralokům nevyšlo podle představ. Proti Zlínu přišel po nadějném začátku útlum, sehranější hosté si vypracovali řadu velkých šancí a na cenné vítězství jim stačilo proměnit jedinou. Po výsledku 0:1 tak odjely všechny body na Moravu. Sharks si mohou napravit reputaci v sobotu 12. října, kdy od 14:00 hodin hostí v náhradním termínu Studénku.

SKV Sharks Karlovy Vary - SHK Lapp Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 19. Palát (Šafránek). Rozhodčí: Suchý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 79. Vývoj utkání: 0:1. Hráno 29. září 2013 v Ostrově.

Karlovy Vary: B. Mach - J. Berger, Hrbek, Nejedlý, M. Geier, Jeřábek, Janko, Forgo, Očenášek, Schneider.

Zlín: Molek - Julina, Fojtík, Hábl, Stodůlka, Palát, Šafránek, Ligda, Flídr.

Před sympatickou návštěvou vstoupili Karlovaráci do utkání aktivně a tlačili se do zakončení. Zlínský brankář Molek se měl co ohánět především proti osvědčené dvojici Berger - Geier a vlastnil i potřebnou dávku sportovního štěstí. Dvakrát za překonaným hostem v masce zvonila branková konstrukce. Moravané přestáli úvodní tlak Žraloků a postupně začali vystrkovat růžky. Nejprve Mach vyškrábl okrajem rukavice nad horní tyč Julinovu jedovku, v závěru třetiny zase ustál brejk Šafránka se zakončujícím Palátem.

Jak domácí ukončili první část, tak začali i druhou. Spící Žraloky neprobudila ani skrumáž před brankou po dvojnásobné dorážce Hábla, kdy gólu zabránilo jen rozložité tělo Bohumíra Macha. Geier to sice zkusil ojedinělým pokusem z levého křídla, ale v polovině 19. minuty už šli hosté do vedení. David Palát dostal od domácí obrany povolení k nájezdu do levého kruhu, odkud přesně trefil mezírku mezi Machovým ramenem a lapačkou.

Nabuzení hosté dál pokračovali v náporu, Hábl neuspěl v další tlačenici na hraně brankoviště. Z letargie mohla Žraloky vytrhnout povedená souhra Geiera s Bergerem, jeho střela po ledě se však z brankoviště odrazila pryč. Zbytek třetiny se nesl výhradně v oranžovém duchu. Fojtík nastřelil tyč, Mach vychytal šance Šafránka i neúnavného Hábla. Karlovaráci naopak předvedli jen několik zakázaných uvolnění.

Poslední dějství začalo jak jinak než soubojem Mach - Hábl, ze kterého opět vyšel vítězně domácí brankář. Vzápětí šli domácí do čtyř, ovšem hosté ve výhodě nezahrozili. Až při plném počtu hráčů Hábl ideálně vysunul Šafránka, s jehož pečlivě mířeným pokusem si poradil bezchybný Mach. Možnost zahrát si přesilovku dostali i domácí, počínali si ale stejně neplodně jako hosté. Po vypršení trestu zbývalo posledních pět minut hry. Karlovarský tlak se však neodstavil, naopak chyba v obraně nabídla střeleckou pozici Stodůlkovi. Na fotbalovém výsledku už nic nezměnila ani minutová power-play Karlovarských, a tak si Zlín připsal zasloužené tři body do tabulky.

Ohlasy

Bohumír Mach (Karlovy Vary): "Měli jsme dobrý začátek, ale byli jsme na štíru s koncovkou. Pak jsme úplně vypadli z tempa a kdyby to bylo 5:0 pro Zlín, nemohl by se nikdo divit. Dnešek se nám nepovedl a bylo vidět, že máme oproti Zlínu zápasové manko. Škoda odloženého zápasu se Studénkou, ve kterém jsme se mohli rozehrát."

David Palát (Zlín): "Odehráli jsme v přípravě velmi kvalitní Lapp Cup a to nám určitě něco dalo. Dnes jsme po vyrovnaném začátku začali více napadat obránce a ti se zbytečně brzo zbavovali puku. Vypracovali jsme si hodně šancí, ale je pro nás už typické, že to skončilo jenom 1:0. Já jsem při gólu mířil kolem hlavy, nebyla to ani extra tvrdá střela, ale vyšlo to."

Výsledky 1. kola České sledge hokejové ligy

Praha - Zlín 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Karlovy Vary - Studénka ... odloženo na 12. října 2013
Pardubice - Olomouc 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)
Praha - Studénka ... odloženo na 13. října 2013
Olomouc - Pardubice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Karlovy Vary - Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Tabulka

1. Zlín          2 2 0 0 0 5:0 6
2. Olomouc       2 2 0 0 0 8:4 6
3. Karlovy Vary  1 0 0 0 1 0:1 0
4. Sparta Praha  1 0 0 0 1 0:4 0
5. Pardubice     2 0 0 0 2 4:8 0
6. Studénka      0 0 0 0 0 0:0 0