HC Energie Karlovy Vary

Jiří Černoch: Měli jsme aspoň jednou vyhrát

Karlovarští hokejisté padli v předkole play-off s Motorem 0:3 na zápasy. Klíčovým elementem byly přesilové hry, ve kterých byly Budějovice velice silné. Při hře 5 na 5 jsme s Motorem drželi krok, bylo to i gólově vyrovnané, ale 7:2 na speciální týmy, což nám nedávalo šanci na úspěch," uvedl po posledním zápase letošního ročníku Jiří Černoch.

Jirko, sérii s Českými Budějovicemi jste prohráli 0:3. Jak ji hodnotíte?
Prohráli jsme 0:3. Bohužel. Myslím si, že každý z těch zápasů jsme mohli vyhrát. Zejména první dvě utkání v Budějovicích, tam jsme měli alespoň jednou vyhrát. Nestalo se, a proto jsme prohráli 3:0.

Motor hrozil zejména z přesilových her, ve kterých měl 50% úspěšnost. Čím to bylo, že jste na ně nedokázali zareagovat?
Mají nadstandardní hráče na přesilové hry. Celou základní část jsme měli výborná oslabení, ale bohužel jsem to nedokázali převést od play-off. Přitom speciální týmy rozhodují v play-off zápasy. Při hře 5 na 5 jsme s Motorem drželi krok, bylo to i gólově vyrovnané, ale 7:2 na speciální týmy, což nám nedávalo šanci na úspěch.

V čem byl váš problém v přesilových hrách?
Většina týmů má přesilovku podobnou celou sezonu a hráči spolu hrají celý rok. U nás se to hodně točilo. Šancí jsme měli dost, ale chyběly góly, nebo kousek štěstí či dovednosti. I kdybychom vstřelili o dvě branky víc v přesilovce, tak jsme inkasovali spoustu dalších gólů v oslabení.

Ve čtvrtek jste dokázali smazat čtyřbrankové manko a ukázali jste charakter týmu…
Myslím si, že dnes jsme do zápasu vstoupili skvěle. Měli jsme dobré první střídání. Potom jsme ale byli vyloučení a inkasovali jsme, což je na psychiku těžké. Nedávali jsme góly, což nás trápilo celou sezonu. Asi jsme měli nějaký limit a na víc jsme letos neměli.

Sezona pro vás končí, jaké jsou výhledy do následující sezony?
Teprve dnes nám skončila letošní sezona. Nevím, co bude dál. Nevíme, jaký budeme mít tým.

Předkolo jste urvali až v 51. kole, jak moc mrzí, že ta radost trvala pouze čtyři dny a je konec?
Je to těžké. Série se zlomila v Budějovicích, kde jsme nebyli schopni vyhrát ani jeden zápas, byť jsme v obou případech měli obrovskou šanci vyhrát. Dnes jsme brzy inkasovali a pak je to náročné. Motor má skvělé a zkušené hráče, kteří vědí, jak si takový výsledek pohlídat.

Související články