HC Energie Karlovy Vary

Před přestávkou na horký led Sparty

Poslední utkání před reprezentační přestávkou sehraje Energie v pražské Tipsport Aréně, kde ji čeká první a nejlépe střílející celek tabulky. Karlovarší mají Spartě co oplácet, v posledním vzájemném střetnutí utrpěli v KV Areně vysokou porážku. Jak se jim povede tentokrát, sledujte v neděli od 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Předsezónní očekávání o formě jednotlivých účastníků extraligy jsou často mylná, v případě pražské Sparty se však zatím naplňují do posledního puntíku. Výběr Josefa Jandače šlape jako dobře namazaný stroj a s pětibodovým náskokem na druhou Kometu dominuje dosavadnímu průběhu soutěže.

Holešovičtí během 17 odehraných kol prohráli pouze čtyřikrát, konkrétně v Chomutově, Liberci, Brně a doma s Vítkovicemi. Zajímavostí je, že utkání Sparty takřka vždy končí po uplynutí 60 minut. První letošní prodloužení i nájezdy si Pražané vyzkoušeli až před týdnem v Plzni. Postavený rudých es potvrzuje i nejvyšší počet vstřelených a nejnižší počet inkasovaných branek ze všech týmů.

Sparta je nejčastěji střílejícím celkem, v průměru na soupeřova brankáře vypálí 29 puků za zápas. V úspěšnosti přesilovek a oslabení jsou Pražané druzí za Kometou.

Osobnosti Sparty

Zmiňovaný gólový apetit týmu se pochopitelně projevuje i na individuálních statistikách hráčů, a v první desítce kanadského bodování ligy tak najdeme hned tři sparťany: Petra Tona (12+9), Jaroslava Hlinku (8+10) a Petra Kumstáta (8+8). Dlouholetá opora Energie nastupuje pravidelně ve druhé formaci a trenér Jandač zachoval i Kumstátovu spolupráci s Lukášem Pechem (7+13) na centru.

Produktivitě obránců vládne kladenský odchovanec Jan Piskáček, který svých 10 bodů nasbíral výhradně díky gólovým asistencím. Společně s Petrem Kumstátem je Piskáček také nejlepší ve statistice +/-, oba mají shodně +16 bodů.

Téměř kompletní porci zápasů zatím v brance Sparty odchytal Tomáš Pöpperle, kterého zatím zdobí mimořádné průměr 1,88 inkasovaných branek na zápas. Mladšího Filipa Novotného do branky pustil v jediném případě, shodou okolností v Karlových Varech.

Vzájemná utkání

Uvedené utkání si brankář Novotný mohl v klidu užít. Sparťané uštědřili Energii výprask 6:1, a paradoxně tak zapříčinili pád své dlouholeté ikony. Trenér Richard Žemlička byl po utkání odvolán z pozice hlavního kouče Energie a nahradil jej jeho asistent Karel Mlejnek.

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Schusser, Drtina J, Kubka, Gulaši, Parýzek – Zaťovič, Hruška R, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Doležal, Vlach, Hovorka – Kytnár, Kverka J, Látal – Tomeček

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Sestava SPA: Pöpperle - Kubát, Piskáček, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp - Ton, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I Rachůnek - Simon, Bahenský, Forman Trenér: Josef Jandač

Vzájemné zápasy 2011/2012

08. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:5
21. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3
34. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2
47. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:1

Vzájemné zápasy 2012/2013

01. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 sn
14. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:4
27. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:4
40. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:2

Vzájemné zápasy 2013/2014

05. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:6

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.11.2013

Habal: Sparta nás přehrála úplně ve všem