HC Energie Karlovy Vary

Stanislav Balán: Doufám, že se nám bude dařit i nadále

V úterním zápase byl Stanislav Balán vyhlášen hráčem utkání. Přispěl svojí výbornou hrou a dvěma asistencemi k těsnému vítězství nad Piráty z Chomutova. Zeptali jsme se ho tedy na pár otázek.

Stanislave, bylo pro Vás dnešní utkání, ve kterém jste zvítězili téměř fotbalovým skóre těžké?

Bylo těžké, ale 2:1 je stejné jako kdyby to bylo 10:0, a kdyby jsme vyhráli tímto výsledkem s kýmkoliv, tak to bude stejně vždycky za tři body.

Od začátku zápasu jste museli bránit toto hubené vítězství. Jak se Vám takto hrálo?

My jsme věděli, že po nás od začátku půjdou. Oni tu neměli co ztratit, mohli pouze získat a dotáhnout se na nás. My jsme je chtěli udržet vespod tabulky a to se nám podařilo.

Ve druhé třetině to byl spíše oddych. Myslíte si, že tato třetina rozhodla?

Rozhodla, ale i nemusela. My jsme měli mnoho šancí to vítězství potvrdit, ale stejně tak měl i Chomutov šance vyrovnat. Jsme hlavně rádi, že se nám to nevymstilo jako s Kometou, kdy jsme také vedli 2:1 a nakonec jsme prohráli.

Dnes jste se dostávali do mnoha přečíslení. V jednom jste ujížděl s Martinem Zaťovičem a vaše dorážka skončila na tyči. Nemrzelo Vás to?

Byla to velká smůla. Jejich obránce o Martina zlomil hokejku, která tam zůstala ležet a ještě mi do té střely stihl skočit, takže se puk odrazil do jeho břicha přímo na tyčku.

Když se koukneme na utkání s Pardubicemi, tak jste chodili hodně do přečíslení. Proč to s Chomutovem nešlo?

Tak ono je to hodně o tom, co nám ten soupeř dovolí. Pardubice nám to umožnily. Snažily se nás napadat, ale byly vždycky o krok pozadu a tím pádem jsme se dostávali do přečíslení.

Poslední dobou začínáte sbírat body, hrajete v první formaci. Vypadá to, že máte úspěšné období.

Doufám, že to bude pokračovat. V minulém zápase jsem vyšel bodově na prázdno, tak snad to nebude jenom zase taková "vlaštovka".