HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Do KV Areny se ještě vrátíme!

Vlčí smečce se nepodařil ani druhý zápas play-off MHL. Nedělní výkon karlovarských juniorů byl o poznání lepší, přesto se z výhry jedna dva po samostatných nájezdech radoval soupeř z Minsku. Autorem jediné domácí branky byl slovenský talentovaný útočník David Gríger.

Davide, prohráli jste i druhý domácí zápas. V čem byl soupeř dneska lepší?
Nemyslím si, že byl soupeř lepší. Pomalu celý zápas jsme ho tlačili, avšak jeho obrana dokázala odolat. Mrzí nás, že jsme nedokázali déle udržet naše vedení. Soupeř srovnal snad z jediné naší větší chyby, ale to už se v hokeji bohužel stává. Nájezdy jsou loterie a Minsk v nich byl šikovnější.

Oproti sobotnímu utkání jste hráli daleko lépe…
Souhlasím. Po sobotním utkání byl v šatně oprávněný hluk. Vyříkali jsme si nějaké věci a dnes nastoupili do zápasu úplně jinak. Zlepšili jsme pohyb, přidali na důrazu, soupeře jsme skoro k ničemu nepustili. Bohužel nám chyběl jeden gól, který by rozhodl.

Co přesně vám trenér po úvodním zápase vyčítal?
Sami jsme věděli, že se nám vstup do play-off nevydařil. Trenér po zásluze zvedl hlas. Vyčítal nám především nedůraz a málo střelby. Taky upozornil na to, že se hraje play-off a chtěl, abychom se na ledě dle toho chovali, tedy padali do střel, dohrávali souboje a celkově přidali ve všech směrech.

Kde se zápas zlomil?
Škoda byla, že jsme déle neudrželi vedení. Soupeř by následně určitě znejistěl a dělal chyby, kterých bychom mohli využít. Bohužel jsme udělali hrubou chybu v obraně a soupeř ji stoprocentně potrestal.

V základní části se vám na Minsk dařilo. Mohlo před play-off dojít k jeho podcenění?
Já jsem v základní části proti Minsku nehrál, jelikož jsem si plnil reprezentační povinnosti. K podcenění však rozhodně nedošlo. Play-off je vrchol sezony, na který se každý těší a jde do něj se vším úsilím.
 

V úterý odlétáte do Minsku, jaký budete mít plán?
Teprve teď dostaneme od trenérů pokyny. Nyní musíme především zregenerovat. V pondělí si určitě dáme trénink a probereme s trenéry taktiku. Do Minsku jedeme vyhrát. Vůbec si nepřipouštíme, že by se nám nepodařilo sérii vrátit zpět do Varů.

 

Děkuji za rozhovor.

Související články