HC Energie Karlovy Vary

Josef Řezníček: Play-out není zbytečné

Na nedělní tiskové konferenci ke konci základní části hovořilo vedení Tipsport extraligy také o významu letošního play-out. Kvůli bodovým rozestupům totiž už šest kol nadstavby nemůže nic změnit na skutečnosti, že baráž si zahraje Chomutov a Kladno, zatímco Karlovy Vary a Litvínov mají jistotu záchrany.

Ředitel TELH Josef Řezníček se k názorům, zda má význam odehrát play-out, vyjádřil jednoznačně: „O zrušení zápasů jsme ale vůbec neuvažovali. Rozpis soutěže je daný.“ Bývalý obránce, který před pěti roky s Energií zvedl na hlavu mistrovský pohár, dále uvedl, že na zrušení letošních zápasů skupiny o umístění nepodal návrh žádný ze čtyř dotčených klubů. V loňské sezoně se tato skupina nedohrála v 1. lize, za což nesl odpovědnost Pavel Setikovský, který druhou nejvyšší soutěž řídí. „Také s tím měl poté problémy,“ upozornil Josef Řezníček, kterému se postup Písku, Šumperka a Litoměřit nelíbil.

Zachování zápasů play-out je důležité především pro Kladno a Chomutov, pro které by vypadnutí ze zápasového tempa před boji o udržení bylo nepříjemné. Litvínov a Energie naproti tomu mohou dát více prostoru svým hráčům širšího kádru. Šest kol je důležité odehrát i s ohledem na marketingové partnery klubů a ligy.

První kolo play-out je na programu v úterý 11. března, nadstavbové boje skončí 23. března. Baráž o extraligu s finalisty 1. ligy pak startuje prvními zápasy 26. března.

Související články

Preview k zápasu | po 10.3.2014

Energie na úvod play-out přivítá Chomutov