HC Energie Karlovy Vary

Energie zakončí přípravu soubojem se Slavií

Přípravné období před startem nové sezony se definitivně chýlí ke konci a Karlovaráky čeká poslední test před vstupem do extraligového kolotoče zápasů. Soupeřem energetiků bude pražská Slavia, které se v přípravných velmi dařilo. Zakončí tým trenéra Mlejnka přípravu vítězně a zvedne si před prvním ligovým kolem sebevědomí? Střetnutí startuje ve čtvrtek od 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Vstupné

Připomínáme, že jednotné vstupné na všechna přípravná utkání činí 60 Kč do všech sektorů. Na přípravná utkání se samozřejmě vztahuje platnost permanentních vstupenek. Více informací

Změny ve Slavii

Pražský celek v minulé sezoně jen tak tak prošel do předkola play-off, ve kterém však nestačil na hokejisty Pardubic. V nové sezoně by svěřenci nového trenéra Ladislava Lubiny rádi došli v play-off třeba ještě dál.„ Máme nějakou vizi a té se chceme držet, bude to hodně založené na kondici a chceme se prezentovat moderním agresivním hokejem. Máme mladý kádr a myslíme si, že bychom neměli mít s takovým stylem hry žádný problém,“ uvedl Lubina v květnu před startem suché přípravy. Dopomoci k tomu mají i určité změny v kádru, ke kterým během léta došlo.

Slavii po uplynulé sezoně opustili například Vladimír Růžička mladší, Petr Kadlec (Plzeň), Kyle Wharton (Klagenfurt) nebo Lukáš Žejdl (Třinec). Do Liberce zase zamířila dvojice Petr Jelínek – Lukáš Krenželok. A v O2 Areně už nebudou pravidelně nastupovat ani Dávid Skokan (Hradec Králové) a Petr Šenkeřík (Vítkovice). Mezery vzniklé odchody hráčů by měli zacelit Tomáš Vlasák, Jindřich Barák, Erik Weissman, János Vas nebo hokejisté, kteří se vrátili z hostování. Jmenovitě jde o Tomáše Micku, Miloslava Čermáka a Daniela Krejčího.

Přípravné zápasy

Pražané zvládli většinu přípravných utkání na novou sezonu ve velkém stylu, vždyť dokázali vyhrát osmkrát v řadě. V domácím prostředí získali skalp Plzně (4:1), Liberce (1:0), Medveščaku (5:0) a Vladivostoku (4:2). Slavia poté vyhrála turnaj ve švýcarském Vallée de Joux, kdy postupně vyzrála na Ženevu (3:0), Fribourg (4:3) a ve finále na Togliatti (3:2pp). Následovalo domácí vítězství nad 3:1 Klagenfurtem, poté se ale dobře fungující stroj trochu zadrhl a Slavia nejprve prohrála 1:0 v Plzni a poté 6:3 v Liberci. Uvidíme, jestli se o třetí prohru sešívaných v řadě postarají hráči Karlových Varů.

Poslední zápas

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 1:2sn (0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Duda (R. Hruška, V. Tomeček) – 27. Kratěna (Pulpán), rozhodující sam. nájezd Balej. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 18. Jonák (Urban), 20. Bulíř (Filippi, Vitásek), 40. Urban (Bartek), 43. Voráček (Vampola), 45. Vampola (Urban), 50. Vampola (Škoula, Derner) – 22. Micka (Tomek, Beňovič), 37. Saňa (Stránský, Tomek), 57. Stránský. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:3.

Související články