HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Děkujeme divákům za super kulisu

Odehrál velmi dobré utkání. Dvakrát byl faulován, k tomu si připsal dva body za gól a přesnou nahrávku. Řeč není o nikom jiném, než útočníkovi Martinu Kohoutovi. Ten se gólově prosadil po dlouhé době. A jak sám po utkání řekl, už se nemohl dočkat, až mu to tam spadne.

Martine, porazili jsme Pardubice před 2511 diváky. Jak moc velký podíl na vítězství měli právě oni?
Na vítězství měli diváci ohromný podíl. Můj názor a vlastně i názor většiny kluků v šatně je takový, že hokej bez diváků není hokej. Takže jim chci moc poděkovat za to, že přišli a vytvořili parádní atmosféru. Po dlouhé době jsme se jich dočkali a udělali nám skvělou kulisu. Vítězství už byla jen třešnička na dortu. Potřebovali jsme vyhrát za tři body a já jsem hrozně rád, že se to podařilo.

Dvakrát jste vedli o dvě branky. Poprvé soupeř dotáhl a podruhé se o to pokoušel do poslední vteřiny. Měli jste v hlavách obavu, že o vedení můžete i podruhé přijít?
Nějaká obava tam vždycky je. Ale člověk musí zároveň vždy věřit, že to dotáhne. Kdybychom šli na led s tím, že dostaneme gól, nemělo by to vůbec cenu. Naštěstí tam kluci šli s tím, že to odbojují a to se jim také povedlo.

Vaše lajna byla na ledě hodně vidět. Dali jste dvě branky. Jak moc pomohl návrat Petra Koblasy do vaši útočné formace?
Já si myslím, že nám to určitě pomohlo. Hráli jsme s ním už dlouho předtím a myslím si, že nám to společně sedí. Bohužel nám to pak nějakou dobu nelepilo a trenéři nás rozházeli. Doufám, že se to dneškem zlomilo a zase nám to půjde.

Poprvé jste vyhráli zápas se Štěpánem Lukešem v brance. Byla pro vás i tohle motivace? Pomoci mu konečně k prvnímu vítězství v dresu Energie?
Štěpán je kvalitní gólman. Bohužel se to sešlo tak, že když nastoupil tak jsme nevyhráli. Ale to se může stát každému. Jsem rád, že jsme to konečně prolomili a věřím, že v tom budeme pokračovat i nadále.

V utkání jste zapsal dva body (1+1). Trefil jste se ale po dlouhé době. Jak moc jste si ulevil?
Je to úžasný pocit. Já už jsem se strašně těšil až toho góla dám. Samozřejmě, když se vyhrává, tak je člověku úplně jedno, jestli sbírá kanadské body nebo ne. Ale určitě jsem za to moc rád, čekal jsem vážně dlouho (úsměv).

Jak moc si užíváte ten progres, kdy jste se během několika sezón vyšvihl ze čtvrtého útoku do pozice klíčového hráče?
Pocit je to úžasný. Jen se s tím samozřejmě nese také daleko větší zodpovědnost. Ve čtvrté lajně může člověk de facto jen překvapit. Dneska už se ode mě ale očekávají stabilně dobré výkony a hlavně body. Takže ano, moc si to užívám, ale zároveň je to také zátěž na mysl a větší zodpovědnost.

Už v pondělí hrajete v Třinci. Jaký program vás aktuálně čeká?
Rychle se protáhneme, každý co mu vyhovuje. Sbalíme si věci a vlastně za hodinku vyrážíme do Třince. Zítra dopoledne se tam začneme připravovat na další těžký zápas.

Děkuji za rozhovor.

Související články