HC Energie Karlovy Vary

Lauko: Jsem šťastný, že mi to tam konečně spadlo

Až v pátém extraligovém utkání se útočník Jakub Lauko dočkal první ligové branky v dresu Energie. A bylo to branka velmi důležitá. Nejprve si na ledě českobudějovického Motoru připsal dvě asistence a pak svým důležitým gólem vyrovnal na 4:4. Jeho spoluhráčům se ještě podařilo skórovat a proto si Energie odváží z ledu extraligového nováčka všechny tři body.

Jakube, jak hodnotíte utkání? Nepodcenili jste soupeře trochu v jeho průběhu?
Podcenění určitě ne. Ale máte pravdu, že jsme ve druhé třetině přestali hrát náš hokej a soupeř otočil. Naštěstí jsme se ve třetí třetině vrátili k naší hře a i s trochou štěstí zápas dotáhli k vítězství.

Vyrovnal jste na 4:4, ta střela vypadala sebevědomě. Můžete to nějak okomentovat?
Mně se dneska asi poprvé, za těch pět odehraných zápasů, podařilo dvakrát vystřelit tam, kam jsem chtěl (smích). Poprvé u branky Jiřího Černocha a podruhé při tom mém gólu. Takže jsem rád, že se mi srovnala mířidla a doufám, že to tam bude padat i v dalších zápasech.

Který moment utkání byl podle vás rozhodující?
Po nevydařené druhé třetině to byl určitě vyrovnávací gól na 3:3 a následně na 4:4. Obě branky nás vrátily zpět do zápasu.

Výpadek ve druhém dějství byl zřejmý, co se tam s vámi stalo?
Těžko říct, možná jsme se trochu uspokojili. Začali jsme hrát něco, co jsme vůbec nechtěli a soupeř nás vytrestal. Proto musíme být vděční za vydařenou třetí třetinu. Zároveň je to pro nás ale varování a poučení do dalších duelů.

Tři branky jste dali z hranice kruhu. Byla to třeba taktika na brankáře Čiliaka?
Žádný účel nebo záměr v tom nebyl. My se vždy soustředíme zejména na svou hru, než na tu soupeřovu. Chceme hrát rychle, přímočaře a když je možnost, střílet.

V týdnu jste prodloužil s Energií smlouvu do konce sezóny. Dnešním výkonem jste ukázal, že si ji zasloužíte.
Já jsem nesmírně rád, že mi to tam konečně spadlo a pomohl jsem týmu jinak, než jen mezihrou. Branky se ode mě přeci jen očekávají. Věřím, že se to teď otočí na mou stranu a budu branky střílet i v dalších zápasech.

Zápas se odehrál po měsíční pauze. Jak jste se na ledě cítili?
Myslím, že to bylo vidět. V zápase bylo plno nepřesností, hlavně těch technických. Trénink prostě zápas nenahradí. Ale máme ho za sebou, naštěstí vítězně a teď už to bude jenom lepší.

Děkuji za rozhovor.

Související články