HC Energie Karlovy Vary

Po měsíci opět hokej. Energie míří do Budějovic!

Extraligový kolotoč se po měsíci znovu rozjíždí. Vláda rozhodla o tom, že se může opět hrát, čímž potěšila celou hokejovou veřejnost. Zápasy budou i nadále bez diváků a s přísnými hygienickými pravidly. Karlovarští hokejisté se v sobotu představí na ledě nováčka z Českých Budějovic. Naváží na kvalitní výkon z Vítkovic a odvezou si z Budvar arény plný počet bodů? Sobotní utkání startuje v 17:00.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

Z tábora českobudějovického Motoru

Pět odehraných utkání, dva získané body. To je dosavadní bilance extraligového nováčka z Českých Budějovic. Jihočeši vlétli do sezóny s velkou motivací a chutí. Aby ne, do nejvyšší soutěže se probojovali zpět do dlouhých sedmi letech. Určitě si představovali lepší vstup a větší počet získaných bodů. Nutno ale říci, že nováčkovská daň existuje a svěřenci trenéra Prospala ji pociťují na vlastní kůži. V neprospěch Motoru hrají jistě i vládní nařízení, dle kterého nemohou na zápasy žádní diváci a hraje se před prázdnými tribunami. Budvar aréna je totiž pověstná pekelnou atmosférou a většinou bývá vyprodaná. Fanoušci tam jsou šestým hráčem, který zatím trenéru Prospalovi citelně schází. I tak může být ale s progresem svého mužstva spokojen. Úvodní tři zápasy Motor prohrál, následně ale uhrál bod doma s Vítkovicemi, kterým podlehl až v prodloužení. A v posledním doposud odehraném zápase na ledě brněnské Komety, vyválčili Jihočeši svůj druhý získaný bod. V DRFG aréně nezvládli až samostatné nájezdy. Zlepšení výsledků je znatelné, přesto se v Budějovicích na první výhru stále čeká. Přijde v sobotu proti karlovarské Energii?

Čtyřtýdenní pauzu, způsobenou vládním nařízením v souvislosti s nákazou koronavirem, využili v Českých Budějovicích, jako v ostatních týmech, k tréninku. Většina hráčů se připravovala individuálně a na suchu. Na led Budvar arény vyjeli hokejisté znovu až ve čtvrtek. Trenérům se hlásil prakticky kompletní kádr. K mužstvu se navíc připojil brankář Jan Strmeň, kterému skončilo hostování v prvoligovém Vsetíne. Trenérské duo Prospal – Totter tak má k dispozici velmi vyrovnané gólmanské trio. K rychlému nabrání formy zvolili trenéři kratší a intenzivnější tréninky. Věří, že právě ty dostanou jejich svěřence do zápasového tempa. Již v sobotu totiž hostí karlovarskou Energii a v pondělí pak Mladou Boleslav. Extraligový program bude nabitý, ale s tím zkrátka musí každý mančaft počítat a připravit se na něj.

Skvělá práce karlovarského vedení

Koronavirovou pauzu využili v Karlových Varech skutečně vrchovatě. Kromě kvalitního tréninku a tvrdé přípravy samotných hráčů nelenil ani management. Vedení klubu totiž prodloužilo spolupráci s Jakubem Laukem i Davidem Kašem. Původní kontrakt měl oběma útočníkům vypršet s koncem listopadu, nyní však došlo k jejímu prodloužení až do konce dubna 2021. Pokud se nerozjede zámořská NHL, bude mít trenér Pešout oba mladíky k dispozici až do konce sezóny. Smlouvy samozřejmě obsahují klauzuli o startu NHL. Jakmile vypukne, oba hokejisté se v západočeské metropoli rozloučí a vrátí se do svých zámořských celků.

💣 | Skvělé zprávy, David Kaše a Jakub Lauko prodloužili smlouvy do konce letošní sezony! 🖤 V Karlových Varech tak zůstanou až do doby, než se rozjedou kempy v NHL 🤝 Více: bit.ly/Kase-Lauko-novasmlouva

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Pátek 6. listopadu 2020

Z kabiny Energie

Energetikům vstup do sezóny vyšel lépe, než jejich sobotnímu soupeři. Ze čtyř dosavadních utkání vybojovali šest bodů. Poslední duel sehráli na vítkovickém ledě a radovali se ze zisku tří bodů. Následně se soutěž přerušila. Karlovarští hokejisté byli bez ostrého zápasu dlouhých osmadvacet dní. V sobotu se ale konečně dočkají. Na rozdíl od svého soupeře mohli během pauzy trénovat na ledové ploše v německém Sasku. Jestli to bude výhoda však ukáže až samotné utkání.

Na svou střeleckou formu bude chtít určitě navázat Jakub Flek. Reprezentační útočník se zatím pyšní skvělou bilancí – gól na zápas. Úvodní kola bodově vyšla i jeho spoluhráčům. Petr Koblasa odehrál jenom tři utkání, zaznamenal ale stejný počet kanadských bodů za jeden gól a dvě nahrávky. Tři kanadské body má na kontě také Ondřej Beránek (2+1) a David Kaše(0+3). Obránci se zatím, co se týče kanadských bodů, drží trochu zkrátka. Po asistenci si zatím připsalo jen trio Kotvan, Šenkeřík a Graňák. Ostatní na první bod čekají. Dočkají se již v sobotu na ledě Budvar arény?

O zápase s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Jen pět dnů měli energetici na to, aby potrénovali ve své aréně a připravili se takticky na sobotní utkání. Času to nebylo moc, ale přesto se už všichni na zápas nesmírně těší.,,Času na přípravu skutečně nebylo moc. Ale podmínky to jsou pro všechny týmy stejné. My uděláme maximum pro to, abychom byli na sobotu připraveni a odvezli si z Budějovic všechny body. ,“ hodnotí před zápasem Tomáš Mariška a dodává, že příprava na jihočeského soka byla velmi neobvyklá.,,Soupeř nehrál měsíc, stejně jako my. Těžko říct, na čem během pauzy pracoval a jak změní svůj herní projev. My se ale chceme soustředit na náš výkon, na naší hru a oživit si zase systém, kterým se chceme prezentovat. To znamená, že se v téhle fázi nesoustředíme úplně na hru soupeře, jako tomu obvykle bývá, ale zejména sami na sebe,“ uzavírá Mariška.

🏒 | Energetici za sebou mají poslední trénink, už zítra je čeká restart Tipsport extraliga na ledě HC Motor České Budějovice! 💪 #jsmejedentym

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Pátek 6. listopadu 2020

Související články