HC Energie Karlovy Vary

Velký comeback, pak hořký konec. Je těžké to zkousnout, říká Černoch

Jako kapitán se opět po prohře musel postavit před novináře a zpovídat se za výsledek. Jiří Černoch letos asi nezažili vítězný rozhovor, v pátek k němu nebylo daleko. Energetici dle jeho slov hodně pokazili první třetinu, ve zbytku zápasu ale byli i lepším týmem. Bohužel však neproměnili šance a obdrželi smolný gól, domácí zápas tak opět skončil porážkou.

Jirko, dlouhodobě se nedaří, ale dnes to, kromě první třetiny, mohlo dopadnout dobře…
První třetina se nám nepovedla, něco jsme si k ní řekli, ale od druhé třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Chvílemi jsme byli lepší, šancí jsme měli dost. Bohužel jsme nedali další gól a pak jsme byli potrestaní, možná za tu první třetinu. Ten poslední gól dvě minuty do konce, to už pak je těžký.

V této sezóně už vás mnohokrát zlomila situace, kdy jste prohrávali o dva góly. Tentokrát to bylo o tři a ještě jste inkasovali hned po 13 vteřinách…
Samozřejmě vám to moc nepřidá, když dostanete takhle brzo gól. Jak říkám, musíme najít něco pozitivního a to je to, že jsme se dokázali dostat do zápasu proti týmu jako je Třinec. Ten když vede, tak je strašně těžké proti němu hrát a když už z toho zápasu nic nemáme, tak aspoň to že jsme se vrátili do zápasu.

O co víc to bude mrzet, když chyběly jen dvě minuty a Třinec toho ve třetí třetině moc neměl?
Je to těžký teď zkousnout, ale zápasy jdou rychle po sobě a nemůžeme se v tom hrabat. Chyby, které jsme tam udělali… A že dostaneme takový gól, to tak někdy bývá.

Co jste si řekli ty vteřiny před posledním vhazováním?
Nic. Vyhrát buly, vystřelit a dát gól. Pokusil jsem se, ale bylo strašně málo času. Muselo by to jít čistě na Beryho, ale každý věděl, co se bude hrát.

Jirko bolí ta prohra o to víc, že jste to dokázali dotáhnout?
Samozřejmě bolí, ale jak říkám, to je hokej, tak to někdy je. Musíme hodit za hlavu, vzít si pozitivní, probrat si negativní a v neděli máme další zápas.

Máte za sebou dva herně povedené zápase ale nula bodů. Co konkrétně pozitivního si z toho chcete odnést?
Určitě to, že jsme to nezabalili a vrátili se do zápasu. Hráli jsme jenom čtyřicet minut, a to prostě nestačí. Musíme hrát šedesát minut a když takhle pokazíme první třetinu, je těžký s tím něco dělat a obzvlášť proti takovému týmu jako Třinec. Takové výpadky, měli jsme jich letos milion a já doufám, že už se jich zbavíme, protože je konec sezony a musíme hrát nejlepší hokej.

Kde vůbec brát nějakou mentální sílu na dotahování zápasů?
Přišlo mi, že Třinec do druhé třetiny vstoupil trochu lehkovážně, asi si mysleli, že to půjde samo a trochu jsme toho využili. Myslím, že druhou třetinu jsme si zasloužili a třetí třetinu jsme byli lepší, ale nedali jsme gól. Kolikrát jsme měli zápas, kdy jsme byli horší a vyhráli jsme.