HC Energie Karlovy Vary

Dračice si proti Pražankám vybraly smolný den

Ženy: K.Vary - ESA Praha 5:6 sn. (1:3, 1:1, 3:1 - 0:0)
Ani čtyřnásobná střelecká převaha nestačila hokejistkám Karlových Varů na úspěch proti týmu ESA Praha. Po nervózní první třetině plné chyb prohrávaly 1:3, na začátku třetí třetiny byl stav dokonce již 2:5. Mocným finišem si však domácí hráčky vynutily samostatné nájezdy, ve kterých se však štěstí přiklonilo na stranu soupeřek.
Liga žen - skupina B, 5. kolo, so 6.10.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
ESA Praha
5:6sn
1:3, 1:1, 3:1 - 0:0
Branky: Pöpperlová 2, Hajdová 2, Wadowská 1 - V.Svobodová, Dolejší, Kuchařová, Prokešová, Hrbková 2. Asistence: Pöpperlová 2, I.Kotrbáčková, Hajdová, Wadowská, S.Kotrbáčková, Ovsjannikovová - Hrbková. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářek: Seemannová 5, Lukešová 1 – Krouparová 41. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3. 2:5, 5:5, po nájezdech 5:6.
Karlovy Vary: Seemannová (41. Lukešová) - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Wadowská, Hornová , Ovsjannikovová, Trsková - Brichová, Bauerová, Lukešová, Frková, Pöpperlová, Hajdová, Vaňousová, Trampotová, Tumpachová
ESA Praha: Krouparová - V.Svobodová, D.Svobodová, K.Svobodová, Dolejší, Kuchařová, Prokešová, Kopecká, Pokorná, Kocourková, Gebeová, Velcová, Hrbková

Komentář k utkání

K dalšímu domácímu utkání v letošní sezoně nastoupily Karlovarské Dračice s přesvědčením, že se bude jednat o lehkou zálěžitost. Začátek tomu nasvědčoval, když se v čase 1:16 rozvlnila síť po střele Hajdové, které asistovaly Pöpperlová a Ivana Kotrbáčková. Pak v první třetině střílely branky hráčky ESA Praha, kterým se podařilo ztrestat všechny chyby domácích v obranném pásmu. Nejprve Věra Svobodová v 6. minutě vyrovnala a v 16. a 18. minutě Dolejší respektive Kuchařová zvýšily na 1:3.

Do druhé třetiny nastoupily Dračice se změnami v sestavě a zlepšeným výkonem korigovaly stav na 2:3 ve 33. minutě Pöpperlovou. Hrbková však opět ve trestala chybu Dračic a před koncem druhé části zvýšila na 2:4.

Do třetí třetiny vstoupily Dračice s další změnou v sestavě a včetně postu brankářky, kde Seemannovou nahradila zkušenější Lukešová. Se snahou o vyrovnání se domácí opět usadily v obranném pásmu soupeřek . Po ojedinělém útoku hostí protlačila Hrbková ve 44. minutě puk za záda karlovarské brankářky. Domácím nebyly nic platné protesty pro postavení Hrbkové v brankovišti. Hráčky ESA vrhly všechny síly do bránění a úspěšně vyhazovaly za modrou. Marnou snahu Dračic prolomila Pöpperlová brankou v 50. minutě. Ke zvratu došlo během 21 sekund na konci třetiny. V čase 58:50 si vzal domácí trenér oddechový čas a odvolal brankářku. Po 9 sekundách power play se Hajdové podařilo prostřelit brankářku za přispění Pöpperlové a Wadowské. Poslední jmenovaná po dalších 21 sekundách protlačila pod ležící brankářkou předchozí střelu Pöpperlové. Dračicím se závěr podařil a téměř prohrané utkání dovedly do nerozhodného výsledku 5:5. Následovala trestná střílení. V první sérii třech nájezdů neproměnila žádná domácí hráčka a vítězný gól hostí střelila Hrbková.

Pro domácí Dračice bylo utkání velmi smolné. Prakticky celé utkání odehrály na polovině soupeřek, ale byly trestány za každou chybu. Poměr střel na branku 46:11 hovoří za vše. Naopak výbornou produktivitou se mohou pochlubit hráčky ESA.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: Posílený soupeř a především špatný a laxní přístup hráček v první třetině zapříčinili zasloužené vedení soupeře. Zlepšením našeho výkonu ve druhé třetině jsme hru vyrovnali. Ve třetí třetině jsme již byli lepší a v závěru utkání hrou bez brankářky jsme zápas vyrovnali. V nájezdech však byl soupeř šťastnější.