HC Energie Karlovy Vary

Energie získala doma dva body a odráží se ode dna

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3 pr. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Druhou čtvrtku sezóny začala Energie na svém ledě s chomutovskými Piráty. Ti sice na Energii vlétli ve velkém tempu, ale domácí nezůstávali příliš pozadu. I když nejdřív prohrávali, do konce třetiny vyrovnali a po dobrém druhém dějství drželi už vedení 3:1. Měli sice ještě dost šancí, ale navýšit už neodkázali, což byl problém. Hosté totiž byli stále ve hře. Ve třetí třetině dokázali během jedné minuty skóre vyrovnat a poslat zápas do prodloužení, v jehož závěru už ale dokázal rozhodnout ve prospěch Energie karlovarský kapitán Skuhravý. Energie bere dva body a odráží se ze dna tabulky.
Tipsport extraliga, 14. kolo, pá 21.10.2016
Karlovy Vary
Chomutov
4:3p
1:1, 2:0, 0:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 20. Dujsík (Kindl), 23. Kindl (Mikulík), 25. T. Rachůnek (V. Tomeček), 65. Skuhravý (Mikulík) – 14. Vondrka (Huml, Rutta), 53. Flemming (Kämpf), 54. Huml (Mrázek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 3417. Střely na branku: 22:25. Zblokované střely: 9:6. Hity: 7:6. Vhazování: 27:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, Sičák "A", M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Skuhravý "C", V. Tomeček – Mullane, Tuominen, Mikulík – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.
Chomutov: J. Laco – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Buchtela – Vondrka "C", Huml "A", Skokan – Tomica "A", V. Růžička, Kaše – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Račuk, Hřebejk.

Komentář k utkání

Piráti na začátku přimáčkli soupeře k jeho brance, ale domácí velmi dobře bránili a hosté si nedokázali vytvářet žádné výraznější šance. Energetici pak začali hru vyrovnávat a iniciativu trochu přebrali. Především první dva domácí útoky dělaly brankáři Lacovi dost práce. Asi nejblíže byl vsítění gólu Skuhravý, který po skvělé práci Rachůnka jen přejel přes modrou a vypálil, rozezvučel však pouze tyč.

Později sudí poslal na trestnou Sičáka a hosté se v početní výhodě dostali do vedení. Před branku se procpal Michal Vondrka, který našel škvíru mezi Závorkovými betony. Domácí se ze všech sil snažili o vyrovnání, ale málo stříleli a dlouho se jim nedařilo. V poslední minutě však za brankou vybojoval puk Tomáš Dujsík, brankář Laco ale očekával výpad z druhé strany, a tak měl karlovarský hráč snadnou práci. Po první třetině tak platil stav 1:1.

Hned na začátku druhé třetiny sudí poslal Chomutov do čtyř a Energie toho dokázala nakonec využít. Mikulík prostřelil z kruhu Laca a puk skákající v brankovišti jen dostrčil do prázdné branky Denis Kindl. Hned vzápětí sudí poslal na trestnou ale také Tomáše Rachůnka, který se o dvě minuty později při návratu z trestné lavice dostal ihned do úniku a svižnou střelou do šibenice rozvlnil chomutovskou síť znovu.

Energie se dostala do tempa a velmi rychle si vytvořila další velké šance, ale neuspěla ani jednou. Mullane dokonce minul prázdnou branku. Chomutov pak ale hru vyrovnal a diváci sledovali doslova šílený závěr třetiny. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy byly hodně nebezpečné. Gól už ale žádný nepadl.

Karlovy Vary rozhodně neměly ve třetí třetině v úmyslu pouze bránit. Hrály stále aktivně a Chomutovské přehrávaly. Několikrát nebyly od čtvrté branky daleko, přesto rozhodnout nedokázaly a musely být stále ve střehu. Piráti ale nakonec kontaktní branku vsítili, i když jim k tomu výrazně pomohl rozhodčí, který se připletl v kruhu do cesty bránícímu Rohanovi, který v souboji hodně ztratil a začaly komplikace, kterých využil Brett Flemming.

To domácí tým ochromilo a hosté během chvíle vyrovnali. Karlovarští beci nepozorně bránili, hosté se dostali k několika dorážkám, až puk do branky protlačil Ivan Huml. Strhnout zápas na svou stranu se však v závěru už nikomu nepodařilo, a tak se muselo prodlužovat.

V prodloužení měli navrch Západočeši, kteří tlačili na pilu. Vytěžit ze své převahy dokázali ale akorát početní výhodu, která jim ale vůbec nevyšla. Až v poslední minutě prodloužení se ve zmatku před brankou nejlépe zorientoval volný Václav Skuhravý, který střelou do odkryté branky rozhodl.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik: Počítali jsme s tím, že na nás Chomutov první třetinu vlítne. Jsme rádi, že jsme to ustáli. Ve druhé třetině nám pomohly přesilovky, dostali jsme se víc do hry a odskočili na 3:1. V poslední dvacetiminutovce jsme měli zase krátký herní výpadek, kdy jsme to špatně sehráli kolem vlastní branky, ačkoliv jsme na to kluky upozorňovali, že je v tom Chomutov hodně důrazný. Jsme ale rádi, že jsme získali dva body.

Petr Martínek: První třetinu jsme měli opticky více ze hry, bohužel jsme se nedostávali moc do zakončení. Vše jsme hráli po rozích a odtamtud góly nepadají. Druhá třetina byla z našeho pohledu opět špatná. Jsme v poslední době hodně vylučovaní a dostáváme z toho branky. Neměli jsme pohyb, byly tam zase zbytečné fauly. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme hrát jednodušeji, posílat vše na bránu. Podařilo se nám dát dva rychlé góly, měli jsme pak více ze hry, ale bohužel už jsme nepřidali další gól. Prodloužení už je vabank. Přišel zbytečný faul, oslabení jsme sice parádně ubránili, ale pak jsme špatně střídali, domácí dali gól a vyhráli.

Fotogalerie

Související články