HC Energie Karlovy Vary

Energie nedala Hradci jediný gól a je opět poslední

HC Energie - Mountfield HK 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
V rámci šestnáctého kola ELH zavítal na karlovarský led tým Mountfieldu, který nedokázali energetici porazit už dva roky. Tentokrát to byl spíše opatrný zápas bez větší ofenzivní aktivity. První branka padla až v závěru druhé třetiny, bohužel pro Energii, do karlovarské sítě. Energie reagovat nedokázala. Ve třetí třetině jí dorazil Rastislav Dej a bylo rozhodnuto. Energie se po porážce 0:2 vrací na dno tabulky.
Tipsport extraliga, 16. kolo, pá 28.10.2016
Karlovy Vary
Mountfield HK
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 37. Köhler (Bednář), 55. Dej (Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Pešina, Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3432. Střely na branku: 18:26. Zblokované střely: 8:8. Hity: 7:6. Vhazování: 31:26.
Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Skuhravý (C), V. Tomeček – Mullane, Tuominen, Mikulík – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek – Davídek.
Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Newton, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Čáp, Pláněk, Gregorc – Šimánek, Dragoun, Jarůšek – Dej, Bednář (C), Köhler – Bulík, Potulny, R. Pavlík – Nedvídek, T. Knotek, J. Veselý.

Komentář k utkání

V první třetině měla Energie určitě navrch. Často dostávala soupeře pod tlak a obstřelovala jeho branku ze všech stran. Domácí sázeli spíše na tvrdé střely od modré čáry, ale mohutný brankář Rybár si ale dokázal s většinou dělovek Energie poradit, i když je pravdou, že z něj puky často padaly a domácí mohli dorážet. Hradec se pak snažil hrozit z rychlejších brejků, ale ani on nedokázal puk za brankáře Závorku ani jednou procedit. A nepovedla se mu ani početní výhoda, kterou v průběhu měl.

Většina nebezpečných akcí ale na obou stranách končila střelami mimo, na branku šlo v první třetině dohromady jen deset střel. Na konci druhé třetiny ale sudí vyloučil jednoho z hostujících hráčů, a tak zbylo Energii dost času z přesilové hry na druhou třetinu.

Sotva vypršel trest Štajnochovi, nahradil ho na trestné lavici Čáp. Energii se ale příliš nedařilo, udržet se v útočném pásmu a Hradec se paradoxně dostal do možná největší šance zápasu. Dujsík udělal chybu na modré čáře a na Závorkovu branku ujížděli hned dva volní hosté. Střílející Köhler však trefil pouze Závorkovu lapačku. Také Hradec si pak třikrát zkusil početní výhodu, ale ani on nedokázal první branku vsítit.

Na druhé straně se nejdřív k obrovské šanci dostal Henri Tuominen, který stál úplně sám před téměř prázdnou brankou, ale nedokázal přehodit ruku ležícího brankáře. Pak ale už hosté třetí početní výhody využili, po obrovském náporu na branku domácích otevřel skóre Bedřich Köhler, který se před brankou zorientoval nejlépe. Energie se sice snažila, ale odpověď už v závěru nenašla. Do šaten se odházelo za stavu 0:1

V závěrečném dějství se Energie snažila ze všech sil, ale vůbec se jí nedařil přechod přes střední pásmo a nebyla schopná si vytvořit téměř nic, Hradec se už nikam netlačil, ale i tak byl v podstatě nebezpečnější a Závorka se musel párkrát pořádně obracet. Přesto domácí nebyli jednou od vyrovnání daleko, když Tomeček našel v mezikruží Harkabuse, a ten z první nastřelil tyč.

Zhruba pět minut před koncem ale v podstatě rozhodl Rastislav Dej, který střelou k levé tyči z vrcholu kruhu využil toho, že Závorka byl rozhozený a nemohl toho moc vidět. Energie sice v závěru ještě trochu soupeře zatlačila a zkusila to i bez brankáře, nepomohlo ale ani to. Karlovy Vary už druhý zápas za sebou nevstřelily jedinou branku, body odvezl Hradec.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to vyrovnané a bojovné utkání, důležité bylo, kdo dá první gól. Šance jsme měli ale nedokázali jsme je zužitkovat. Naopak soupeř potrestal naše chybičky. Je to pro nás druhý zápas v řadě bez vstřeleného gólu, takto se vyhrávat nedá.

Pavel Hynek (Mountfield HK): Hráčům bych chtěl poděkovat za výkon a tři body. První třetina byla z naší strany nervozní až pasivní. Ve druhé třetině jsme se zvedli v pohybu a první gól nás uklidnil. Měli jsme i štěstí, soupeř neproměnil několik šancí na vyrovnání. Výborně nás podržel brankář Rybár. Chtěl bych také poděkovat našim divákům, kteří přijeli třemi autobusy.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | po 24.10.2016

Skuhravý: V Liberci nám nevyšlo vůbec nic