HC Energie Karlovy Vary

Energie zvítězila nad Olomoucí, Novotný vychytal nulu

Dlouhá karlovarská série bez tříbodového vítězství je konečně u konce. Plný zisk si energetici připsali proti Olomouci, které Filip Novotný nedovolil ani jednou skórovat, a vychytal tak svou čtvrtou nulu v sezoně. Domácí branky zařídili Ondřej Beránek a Stanislav Balán.
Tipsport extraliga, 40. kolo, út 29.1.2019
Karlovy Vary
Olomouc
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4. O. Beránek (R. Vlach, J. Černý), 34. Balán (T. Mikúš). Vyšší tresty: Skuhravý (KVA), 10 min., nesportovní chování. Průběh utkání: 2:0.
Rozhodčí: Pešina, Bejček – Brejcha, Jelínek
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku27:29
zblokované střely10:7
hity8:10
vhazování38:27
diváci2903
Karlovy Vary: F. Novotný – Plutnar, Šenkeřík, Sičák (A), M. Rohan, Kozák, Eminger, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Balán (A), T. Mikúš
Olomouc: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Handl, V. Tomeček

Komentář k utkání

Střetnutí energetiků s kohouty začalo v rychlém tempu, hned ve dvacáté sekundě se Flek dostal ke střele z pravého kruhu, strážce olomoucké klece Jana Lukáše však nepřekonal. To se ale ve čtvrté minutě povedlo Ondřeji Beránkovi, když přijal přihrávku z levého kruhu od Romana Vlacha a svou střelou vymetl pravý růžek olomoucké klece. Následovalo několik šancí, zmiňme například 14. minutu a únik Ostřížka ve vlastním oslabení, Novotný ale jeho střelu bez problému pokryl. V 17. minutě se proti změně skóre postavila i levá tyčka, kterou do které Mikúš tečoval Balánovu ránu od modré čáry. První třetina tak skončila za stavu 1:0.

Druhá třetina přinesla znovu několik střel i šancí, ani jeden tým ovšem neskóroval. Třicátá první minuta se do statistik zapsala trestem pro kapitána domácích. Václav Skuhravý za protesty obdržel 2 + 10 minut za nesportovní chování. Přesilovku hosté neproměnili, karlovarské Energii se totiž dařilo vyhazovat puky.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
OndřejBeránek
útočník
G 1
A 0
+/- +1
TM 0

Ve 34. minutě se energetici posunuli do dvoubrankového náskoku. Mikúš z předbrankového prostoru přihrál Stanislavu Balánovi, který bez problému zakončil do odkryté olomoucké branky. Ve zbytku periody nešla Olomouci upřít útočná snaha, do větších příležitostí se však hosté nedostávali.

Také po druhé přestávce bylo zjevné, že Olomouc chce vyrovnat. Byla mnohem aktivnější, to domácí Energii najednou chybělo tempo i přesnost z předešlého průběhu. To však skončilo ve 44. minutě, když si za zdržování hry vysloužil dvě minuty olomoucký Zbyněk Irgl a domácí se vrátili k původnímu stylu hry. Gól sice nedali, zato však několikrát řádně prověřili brankáře Lukáše. Padesátá třetí minuta přinesla tvrdý hit na domácího Ondřeje Beránka, který zápas nedohrál. Domácí se však ztrátou své útočné opory rozhodit nenechali. Hosty nepouštěli do gólových šancí, a to ani v samém závěru, kdy soupeř odvolal gólmana. Domácí uhájili tříbodové vítězství, na které čekali už opravdu dlouho.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Souhlasím s tím, že jsme tu viděli i lepší, hokejovější zápasy. My jsme si ráno na rozbruslení řekli, že musíme dát do toho utkání všechno a jsem rád, že jsme to utkání zvládli, velká pochvala jde samozřejmě do kabiny, jak si za tím hráči svým výkonem během všech střídání šli a když už byl nějaký problém, tak nás podržel Filip Novotný. Dnes jsme sice měli spoustu nepřesností, ale to bylo trochu spojeno s naší nepohodou, ale ta extrémní bojovnost a nasazení, jak nám útočníci pomohli v obraně, to nám dnes přineslo tři body a jak říkám, velká pochvala do kabiny.

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Zápas moc krásy nepobral, spíše to byl urputný boj. Ve třetí třetině jsme si vytvořili několik gólových šancí, víc nám ale domácí svou hrou nedovolili. Bylo tam mnoho tečovaných a vyražených střel, takže se puk na Novotného ani nedostal. Filip chytal výborně, to musím uznat. Karlovarská aréna je pro nás zakletá, ve dvou zápasech jsme nedali ani gól. Domácím musím pogratulovat.

Fotogalerie

Související články