HC Energie Karlovy Vary

Energetici neudrželi vedení a z Boleslavi se vrací bez bodu

Hokejisté Energie dosud kladnou bilanci s Mladou Boleslaví nerozšířili. Hra byla vyrovnaná, Karlovarští dokonce zásluhou Skuhravého šli ve druhé části do vedení, pár minut před jejím koncem o něj však přišli. Na další inkasovanou branku již nedokázali reagovat, a z města automobilů se proto vrací bez bodu.
Tipsport extraliga, 41. kolo, pá 1.2.2019, ŠKO-ENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
3:2
1:0, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 2. Žejdl (Pabiška, Šťastný), 38. Vondrka (Pláněk, Žejdl), 44. Kotvan – 29. R. Vlach (Šik), 33. Skuhravý (R. Vlach, J. Černý).
Rozhodčí: Šír, Sýkora – Lhotský, Zíka
vyloučení4:4
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku31:31
zblokované střely6:4
hity7:4
vhazování28:32
diváci3323
Ml.Boleslav: Krošelj – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Němeček, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.
Karlovy Vary: F. Novotný – Plutnar, Šenkeřík, Sičák (A), M. Rohan, Kozák, Eminger, Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, Šik – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Balán (A), Křemen.

Komentář k utkání

Bruslaři vstoupili do utkání výborně, už po čtyřiašedesáti vteřinách se totiž ujali vedení. Šťastný vyslal do přečíslení dvou na jednoho Pabišku s Lukášem Žejdlem, který ranou do protipohybu Filipa Novotného přesně vymetl horní růžek hostující branky. Vedoucí trefa vlila Středočechům krev do žil, karlovarský gólman musel v následujících minutách řešit hned několik nepříjemných situací, o jeho překonání se neúspěšně pokoušeli Kotvan s Musilem. Energie poprvé zahrozila ve čtvrté minutě, když kapitán Skuhravý projektilem z nenápadné pozice rozvlnil boční síť boleslavské svatyně. Pasáž hry, která se obešla bez dalších vážnějších šancí, ukončila až kombinace Vondrky a Němečka, s jehož střelou z bezprostřední blízkosti si Novotný poradil. Nedlouho nato měl bývalý brankář Sparty i trochu štěstí, když po Plánkově nahození odpálil puk z modrého půlkruhu těsně před dojíždějícím Knotkem. Filip Novotný byl i nadále ústřední postavou prvního dějství. Své nesporné kvality předvedl hlavně proti Klepišovi, který těžil z Vondrkovy krásné nahrávky, zamířil ale pouze do připravené lapačky přesouvajícího se gólmana hostí. Bruslaři na ledě dominovali, blízko k navýšení vedení měl mezi kruhy tečující David Šťastný. Energie o sobě dala vědět v patnácté minutě, Kousalovu zbytečnou ztrátu nepotrestal z hranice levého kruhu pálící Lukáš Kozák, Vlachova rána se mezi tři tyče nevešla. Následovalo Kurkovo podrážení a premiérová přesilová hra pro svěřence trenéra Pešouta. Jenže Středočeši zvládli oslabení bez problému, Gašper Krošelj musel řešit pouze nedůrazné nahození z hole veterána Sičáka. Ještě před první sirénou se po pravé straně protáhl Petr Stloukal, z ostrého úhlu ale mířil jen do připraveného betonu slovinského brankáře.

Začátek prostřední periody se lépe povedl Západočechům, kteří téměř na minutu a půl zamkli svého soupeře v obranném pásmu, Krošelj ovšem zasáhl proti Rachůnkovi i Grígerovi. Hosté se nechali trochu ukolébat ofenzivou a nezvládli střídání, načež se sám na branku řítil Žejdl, se střelou mezi betony si ale na Novotného nepřišel. Centr druhé boleslavské formace se o pár okamžiků později zjevil v další zajímavé příležitosti, prostor mezi třemi tyčemi nezasáhl jen díky obětavému bloku Petra Šenkeříka. V čase 28:03 Němeček v brankovišti zalehl kotouč, Karlovy Vary tak měly k dispozici trestné střílení. Vyrovnání se nedočkaly, protože Václav Skuhravý nevymyslel téměř nic, Krošelj si s jeho pokusem hravě poradil. Jenže uběhlo jen něco málo přes třicet vteřin a hosté se mohli přeci jen radovat, Roman Vlach zpoza branky trefil Davida Bernada, od nějž se puk odrazil do sítě.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
VáclavSkuhravý
útočník
G 1
A 0
+/- +1
TM 0

Svěřenci trenéra Hořavy najednou vypadli z tempa, uškodilo jim i zbytečné podrážení Jakuba Klepiše. Při přesilové hře dostal od Rachůnka mezi kruhy nabito Petr Šenkeřík, v klíčovém okamžiku ale zlomil hokejku. Vteřinu po skončení početní výhody už byla Energie úspěšnější, trpělivý Vlach ideálně načasoval přihrávku na před branku si sjíždějícího Václava Skuhravého a ten ranou z první procedil puk za Krošeljova záda. Zanedlouho už bylo skóre opět vyrovnané, Boleslav totiž oproti soupeři sehrála svou přesilovku výborně. David Šťastný orazítkoval tyč, Michal Vondrka nejprve místo prázdné svatyně trefil pouze Novotného beton, o pár okamžiků později ale své zaváhání napravil, využil nejistého zákroku karlovarského gólmana proti Pláňkově nahození a vrátil Bruslaře zpět do utkání

Třetí třetina se rozjížděla pomaleji, hra se rozhýbala až na začátku třiačtyřicáté minuty, když Podlipnik fauloval Kousala. Středočeši nedisciplinovanost hostujícího mužstva znovu potrestali. První pokus Oldricha Kotvana tečoval Skalický jen do jednoho z clonících hráčů, o chvíli později už slovenský obránce nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Energii se málem podařila okamžitá odpověď, když se před úplně prázdnou brankou objevil výborně hrající Roman Vlach, kterému uklizení puku do sítě znemožnil bleskově reagující Pláněk. Další možnost si všudypřítomný karlovarský útočník vytvořil při přesilovce, z mezikruží ale mířil pouze do vyrážečky nachystaného Krošelje. Do podobné pozice se v padesáté minutě propracoval kličkující Šťastný, jeho samostatnému průniku ovšem chybělo přesnější zakončení. Svěřenci Martina Pešouta se rozhodně nechtěli vzdát. Rachůnek mezi obránci přihrál do jízdy Grígerovi, po jehož střele sice puk prošel výstrojí slovinského gólmana, došoural se ale těsně vedle tyče. Západočeši se hnali za vyrovnáním, během přesilové hry své kolegy nabídkami na teč zásoboval Eminger, zasahovat musel Krošelj až proti dělovce z hole obránce Plutnara a následné dorážce, kterou obstaral Flek. Závěrečný tlak Energie stále narůstal, při domácích stálo i obrovské štěstí, když Krošelj neudržel puk po Šenkeříkově střele, nikdo z dorážejících jej ale za brankovou čáru nedotlačil. Zhruba čtyřicet vteřin před koncem odjel Filip Novotný na střídačku, hosté se ale při hře v šesti už k ničemu nedostali, úplně prázdnou klec naopak minul David Šťastný.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 1.2.2019

Skuhravý: Rozhodly přesilové hry