HC Energie Karlovy Vary

Flek rozhodl nájezdem v prodloužení. Energie ze Zlína veze dva body

Energetici zamířili v úterý k utkání proti Zlínu. Domácí se dokázali v první třetině dostat do vedení, to ale v té druhé anuloval vyrovnávací brankou Tomáš Redlich. Do konce základní hrací doby už ale gól nepadl. Rozhodnutí přišlo až pětapadesát sekund před koncem prodloužení poté, co byl faulován Jakub Flek, ten pak dokázal proměnit nařízené trestné střílení a zajistil karlovarským hokejistům druhý bod.
Tipsport extraliga, 9. kolo, út 8.12.2020, Stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
1:2p
1:0, 0:1, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 13. Herman (Köhler) – 24. Redlich (Flek), 65. Flek (TS).
Rozhodčí: Pešina, Veselý – Rampír, Špringl
vyloučení6:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku25:43
zblokované střely5:14
hity9:4
vhazování33:38
Zlín: Kašík – Řezníček, Ferenc, Nosek, M. Novotný, Žižka, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – J. Ondráček, Hejcman, Vopelka – Kubiš, P. Sedláček, Šlahař – Okál, Poletín, Václavek
Karlovy Vary: Hamrla – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Lauko, D. Kaše, Flek – M. Zabloudil, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček

Komentář k utkání

Úvod zápasu nabídl spíš opatrný hokej, s minimem šancí, hrálo se především před brankou Libora Kašíka. První velkou příležitost si vypracovala nebezpečná první lajna hostů, nejprve Kašík skvěle holí zasáhl proti nájezdu Fleka, poradil si i s následným tlakem. V prvním náznaku zlínské šance se zjevil Darek Hejcman, nedokázal ale překonat mladého brankáře Hamrlu v brance Varů. Na druhé straně si zlínská jednička poradila s nebezpečnou dorážkou Jakuba Lauka. Trochu překvapivě první se gólově prosadili Berani. K odraženému puku se před brankou Varů dostal Jakub Herman a dokázal puk propasírovat do sítě. O chvilku později se sám před Hamrlou zjevil Poletín, položil si brankáře Varů, ale nedokázal puk zavěsit. Na druhé straně kluziště zahrozil z dalšího úniku Kohout, Kašík jeho nájezd zneškodnil jen za cenu faulu, Berani se ale i s přispěním notné dávky štěstí ubránili.

Druhá část začala aktivním hokejem, z jediného gólu se ale tentokrát radovali hosté. Vše měl na svědomí Jakub Flek, když zavezl puk do obranného pásma Beranů a nadvakrát dokázal protlačit za záda Kašíka. V následujících minutách vynikali oba brankáři, nejslibněji vypadalo obtočení Pavla Kubiše kolem branky Varů, Kašík i Hamrla si však počínali bezchybně. Na skóre nic nezměnily ani tři přesilové hry Beranů po vyloučení kapitána Varů Skuhravého, Koblasy a Kašeho za příliš mnoho hráčů na ledě.

V třetí části dostaly výhodu přesilových her také Vary. První oslabení po faulu Ference dokázali Berani ubránit, stejně si počínali při vyloučení Řezníčka. Největší šanci první desetiminutovky spálil Beránek, když trefil břevno Kašíkovy branky, štěstí měli Berani i při závaru před vlastní brankou. Znovu do čtyř šli Berani sedm minut před koncem utkání za sekání Šlahaře, ani čtvrtá přesilovka Energie ale neskončila brankou. Dvě minuty před koncem inkasoval nepříjemný úder pukem do obličeje hostující David Kaše, naštěstí se ale nic vážného nestalo. Vyloučený byl ale Daniel Gazda, Berani však přežili i toto oslabení a zápas dospěl do prodloužení.

Ani v prodloužení to nevypadalo, že se podaří jednomu z týmů skórovat. Pětapadesát sekund před koncem nastavení se ale dostal Jakub Flek do úniku, při němž byl faulován. Následně nařízené trestné střílení proměnil střelou k levé tyči zlínské klece a zapsal energetikům druhý bod.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Zápas v Liberci nás stál hodně sil a bylo to poznat. Soupeř měl daleko lepší pohyb, byl nebezpečnější. Na druhou stranu jsme zápas ubojovali a bod v každém případě bereme.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to hodně ubojované, upracované. Stálo to hodně sil. Jsme rádi, že jsme dokázali vydřít bod navíc proti extrémně houževnatému soupeři a že se zápas povedl Patriku Hamrlovi. Jinak vyrovnané utkání, dělba bodů asi spravedlivá, na konci jsme byli aktivnější a druhý bod jsme si zasloužili.

Související články