HC Energie Karlovy Vary

Dorost je v semifinále! Po napínavém souboji energetici porazili Vítkovice

Prodloužený pobyt ve Vítkovicích dorost zakončil vítězně, když ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série porazil vítkovické mladíky 4:1. Utkání bylo dlouho vyrovnané a postupu do semifinále se energetici začali přibližovat ve čtyřicáté šesté minutě, kdy svým druhým gólem v zápase vystřelil Kryštof Dyk Energii vedení 2:1. Dalším střelcem byl Viktor Wardas a gólem do prázdné branky postup Energie do semifinále extraligy dorostu pečetil Jakub Kyncl. První semifinálové zápasy odehrají energetici ve čtvrtek a v pátek v KV Areně.
Extraliga dorostu, ČF4, so 23.3.2024, Ostrava, Multifunkční hala
HC VÍTKOVICE RIDERA
HC Energie Karlovy Vary
1:4
0:1, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 28:37 Hofman (Zachariasz; 5/5) – 08:29 Dyk (Kváš; 5/5), 45:12 Dyk (Wardas, Slavík; 5/4), 50:27 Wardas (Tomek; 5/5), 59:40 Kyncl (Wardas, Tomek; 5/5). Rozhodčí: Kohoutek, Grygera – Vašíček, Kráľ. Diváci: 247. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Rozhodčí: Kohoutek, Grygera – Vašíček, Kráľ
vyloučení4:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci247
HC VÍTKOVICE RIDERA: Špírek – Fojtík, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Kisza, Vítek, Drábek – Zachariasz, Mareš, Sedlák, Fasner, Svozil, Daněk, Plško, Douda, Hofman.
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák (1. Psohlavec) – Čermák, Dyk, Gombár, Pelikán, Vrzal, Postl – Habla, Blažek, Kváš, Sedláček, Wardas, Poizl, Slavík, Kyncl, Tomek.

Komentář k utkání

Po páteční porážce vletěli energetici do čtvrtého utkání čtvrt finálové série s Vítkovicemi jako vítr a v úvodu druhé minuty už drnčela tyčka vítkovické branky po střele Davida Sedláčka. Do akce musel chvíli poté Martin Psohlavec, který zastavil střelu Olafa Zachariasze. Další pokus měl vítkovický kapitán Jiří Douda a za Energii pak Petr Tomek, který nepropasíroval puk do branky kolem tyčky. V deváté minutě energetici slavili úspěch, když po přihrávce Michala Kváše, vítkovického gólmana prostřelil od modré Kryštof Dyk.

Po polovině třetiny se oba týmy vystřídaly v početních výhodách a Martin Psohlavec musel krotit puk po střele Šimona Fasnera, který si vzal na mušku prázdnou část branky. Poté co Vlastimil Blažek zaměstnal Ondřeje Špírka, se do útočného pásma nastěhovali vítkovičtí mladíci a energetikům bylo chvílemi docela horko. Několikrát zahrozil Alex Drábek. V závěru třetiny se sice oba týmy střídaly v pobytu v pásmu, ale gól jejich snažení nepřineslo a tak se hráči rozešli do šaten za stavu 1:0 pro Energii.

Ve dvacáté čtvrté minutě zamotal Petr Tomek svou střelou hlavu Ondřeji Špírkovi. Puk po zásahu vítkovického gólmana zmizel z dohledu a nakonec se ukázalo, že vyletěl nad branku a dopadl vedle ní. V lapačce vítkovického gólmana skončila další šance Davida Sedláčka. Krátce na to vyrazil do brejku Marek Hofman, ale v ztratil puk a tak Martin Psohlavec zůstal bez práce. O čisté konto karlovarský gólman přišel v čase 28:37, když svou další akci zakončil Marek Hofman střelou do horní části jeho svatyně.

Po polovině druhé části museli energetici trochu omezit své útočné choutky, protože šli do čtyř a po chvíli zhruba na dvacet sekund do tří. Martin Psohlavec si poradil s výpadem Alexe Drábka, kterému puk vypíchl a gólovou radost nedopřál ani Adamovi Plškovi a Markovi Hofmanovi. V posledních minutách třetiny poslal Kryštof Dyk od modré pozdrav Ondřeji Špírkovi. Ten však puk schoval do náruče. Stejně dopadl na druhé straně i únik Jiřího Doudy. Ve čtyřicáté minutě si na gólmanovi Vítkovic vylámal zuby Jakub Kyncl.

Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 1:1 a začínalo se znovu od nuly. Hned v úvodu se energetici opět museli bránit v oslabení. V něm se před vítkovickou branku vydal Viktor Wardas, ale ani jeho střela neprošla přes pozorného Ondřeje Špírka. Ve čtyřicáté čtvrté minutě se role vyměnily a početní výhodu měli energetici. Šestnáct sekund před jejím vypršením vyšla kombinace Lukáše Slavíka a Viktora Wardase, kterou zakončil Kryštof Dyk. Vítkovičtí sice ustáli ve čtyřicáté osmé minutě tlak energetiků, ale v čase 50:27 dvou gólové vedení vystřelil Viktor Wardas po přihrávce Petra Tomka - 3:1. Dělovku Šimona Fasnera obětavě zblokoval Michal Kváš. Během krátké chvíle si Ondřej Špírek poradil se střelami Viktora Wardase a Davida Poizla.

Následně měli Vítkovičtí možnost upravit skóre v početní výhodě, ale jen těžko se dokázali usadit v pásmu. V čase 57:02 po oddechovém čase Vítkovic zůstal Ondřej Špírek na střídačce. Energetici se však statečně bránili. Neuplynulo ani čtyřicet sekund a vítkovický gólman musel zpět do branky. Tu po chvilce zase opustil. Jen tak tak v padesáté deváté minutě některá ze střel energetiků nezaplula do prázdné branky. Úspěch slavil až Jakub Kyncl, který postup Energie do semifinále zpečetil trefou do prázdné branky v čase 59:40, když zakončil akci Viktora Wardase a Petra Tomka.

Související články