HC Energie Karlovy Vary

Energie si zahraje pod širým nebem, v Klingenthalu vyzve v derby Plzeň!

Energie si zahraje extraligu pod širým nebem. Že to zní jako bláznovství? Ale vůbec. V sobotu 17. února 2024 v rámci Hockey Outdoor Triple odehraje extraligové derby s Plzní na doskočišti skokanského můstku v Klingenthalu.

Energie tak rozšíří řadu extraligových týmů, které pod širým nebem už hrály. V minulosti na fotbalovém stadionu v německých Drážďanech nastoupil Litvínov se Spartou, vloni zase v Bratislavě Kometa s Třincem.

Karlovy Vary budou svého úhlavního soka hostit na doskočišti skokanského můstku v německém Klingenthalu. V malém pohraničním městečku vzdáleném od Karlových Varů 45 kilometrů vznikne v areálu improvizované hřiště s kapacitou necelých 22 tisíc diváků.

„Jsme moc rádi, že si můžeme zahrát tradiční západočeské derby v neopakovatelné atmosféře zápasu pod širým nebem. Pro klub je to zároveň obrovská příležitost se ukázat, je to velká propagace i pro naše město a na zápas už se moc těšíme,“ říká k chystané akci jednatel klubu Daniel Tobolka.

Akce Hockey Outdoor Triple, která vznikla v rámci desátého výročí Německé hokejové ligy 2 (DEL2), přinese hokejovým fanouškům v termínu od 16. do 18. února hned tři utkání. Fanoušci se mohou v pátek 16. února 2024 těšit na saské derby mezi týmy Eispiraten Crimmitschau a Dresdner Eislöwen. Jako druhý zápas DEL2 se v neděli 18. února utkají Lausitzer Füchse s Eisbären Regensburg. Hlavním bodem pro české fanoušky ale bude sobotní západočeské derby Karlových Varů a Plzně.

Vstupenek na utkání bude dostatek a klub chystá i zvýhodnění pro držitele permanentních vstupenek, navíc každý permanentkář bude mít svou vstupenku do 20. ledna rezervovanou do karlovarského sektoru.

„Jednáme s městem Karlovy Vary o zajištění dopravy pro naše fanoušky. Chceme, aby jich do Klingenthalu dorazilo co nejvíce a utvořili nám tu správnou domácí atmosféru,“ dodává Tobolka.

Pro fanoušky bude připraven bohatý doprovodný program i speciální merchandising k Hockey Outdoor Triple. Obě mužstva minimálně do úvodní třetiny utkání nastoupí ve speciálních historických dresech.

VSTUPENKY UŽ NYNÍ K DISPOZICI

Vstupenky na Hockey Outdoor Triple jsou nyní k dispozici online na webu www.hockey-outdoor-triple.com a také prostřednictvím prodejce vstupenek Ticketmaster. Všechny veřejné vstupenky jsou ke stání a jsou k dispozici za cenu 35 eur, zlevněná za 28 eur (studenti, senioři) a dětská za 20 eur.

Skupinové vstupenky jsou k dispozici od 20 osob se slevou ve výši pěti procent a od 50 osob dokonce deset procent. Tyto lze zakoupit pouze prostřednictvím telefonní linky prodejce vstupenek.

Pro všechny hokejové nadšence je také k dispozici speciální nabídka víkendového balíčku. Kombinovaná vstupenka na všechny tři zápasy je k dispozici za cenu 90 eur, zlevněná za 70 eur.

Karlovarští permanentkáři mají klubem vstupenky rezervovány do 20. ledna a zakoupit je mohou se slevou.

OHLASY O HOCKEY OUTDOOR TRIPLE

Judith Sandner, primátorka Klingenthalu: „Hockey Outdoor Triple bude určitě vrcholem v hokejovém kalendáři a nepochybně přinese fanouškům, hráčům a celému regionu nezapomenutelný víkend. Jsme hrdí na to, že se oči hokejové veřejnosti v únoru upnou do Klingenthalu a že DEL2 oslaví své výročí takovou událostí u nás ve Vogtlandu."

Andrea Pfeffer Ferklová (primátorka města Karlovy Vary): ,,Jsme hrozně nadšeni, že se nám takovou akci podařilo sem dostat a doufám, že i lidé budou spokojeni. Je to totiž poprvé, co Karlovy Vary budou hrát pod širým nebem a tady v Klingenthalu je nádherné prostředí.”

René Rudorisch, generální ředitel DEL2: „Jsme nadšeni, že můžeme společně s inovativním pořadatelem 'Die Sportwerk GmbH' oslavit desáté výročí DEL2 pomocí Hockey Outdoor Triple. Tato událost nás naplňuje hrdostí, protože ukazuje odhodlání opustit infrastrukturu tradičního stadionu a představit naši skvělou sportovní disciplínu také mimo známá hřiště. Věříme, že bude nezapomenutelným zážitkem pro hráče a diváky. Navíc jsme rádi, že se opět podařilo uspořádat zápas české extraligy v Německu."

Martin Loukota, generální ředitel Tipsport Extraligy: „Už nyní se moc těšíme na únorové Hockey Outdoor Triple. Opětovné zastoupení zápasu Tipsport extraligy na mezinárodní události zdůrazňuje hlubokou vášeň, kterou má náš hokejový národ. Tato mimořádná příležitost zažít zápas pod širým nebem u skokanského můstku nás spojuje a připomíná nám, proč je lední hokej více než jen sport.

Eva Wagner, generální ředitelka Die Sportwerk GmbH: „Po uspořádání nejrůznějších tradičních i speciálních zápasů nadešel čas opustit stadiony se svou stávající infrastrukturou a přijmout novou výzvu. Klingenthal má pro saský zimní sport zvláštní význam a nabízí dechberoucí kulisu pro přeshraniční hokejový festival."

Jiří Černoch, hráč HC Energie Karlovy Vary: „Samozřejmě se moc těšíme. Jsme moc rádi, že to dopadlo. Určitě si to užijeme a věřím, že i pro fanoušky to bude skvělé. Bude to zase něco nového a výborný zážitek pro všechny.

Daniel Tobolka, jednatel a spolumajitel HC Energie Karlovy Vary: „Jsme moc rádi, že si můžeme zahrát tradiční západočeské derby v neopakovatelné atmosféře zápasu pod širým nebem. Pro klub je to zároveň obrovská příležitost se ukázat, je to velká propagace i pro naše město a na zápas už se moc těšíme.“

Martin Straka, spolumajitel HC Škoda Plzeň: „Moc se na akci těšíme! Tradiční západočeské derby se vždy hraje ve skvělé atmosféře, teď navíc bude mít punc výjimečnosti. Jsme rádi, že se akce můžeme zúčastnit.”

Jakub Lev, hráč HC Škoda Plzeň: „Pro hráče jsou podobné akce vždy hokejovým svátkem, navíc se střetneme v západočeském derby. Zápas pod otevřeným nebem jsem si už zahrál před lety v Brně a duel měl báječnou atmosféru. Věřím, že si ji teď minimálně zopakujeme.”