HC Energie Karlovy Vary

Junioři chtějí vítěznou sérii prodloužit i proti Minsku

Junioři Energie se vrátili z posledního tripu s velikým úspěchem. Postupně dokázali udolat Ruské rytíře z Čechova a Kapitán Stupino. Výsledky 0:1 a 1:2 zajistily svěřencům Tomáše Marišky celkem šest bodů. „Jsme velice rádi, že se nám celý trip podařilo takto dobře zvládnout. S bodovým ziskem jsme maximálně spokojeni,“ radoval se po návratu trenér Mariška. Ve vítězné sérii chtějí junioři pokračovat i v duelu s Juností Minsk. Zápase se hraje ve čtvrtek od 18:00 v KV Areně, vstupné je zdarma.

Stream z utkání


Live streaming video by Ustream

Před utkáním s trenérem Mariškou

Na poslední body se Vlčí smečka ale hodně nadřela. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a v zápasech se to jen potvrdilo. Konec konců výsledky to jasně dokazují. Soupeři měli velikou kvalitu a je to vidět také na vstřelených brankách. Jsem maximálně spokojený s naší hrou do obrany. Ta se ukázala jako rozhodující,“ mínil trenér.

Výborné zápasy odchytal David Honzík, který si přivezl průměr 0,5 branky na utkání. „Je to vizitka celého týmu, který výborně bránil. David ale musel předvést několik velice těžkých zákroků a mužstvu hodně pomohl,“ pochválil Mariška gólmana.

Náročnost zápasů s moskevským celkem Kapitán Stupino nebo s čechovskými Rytíři byla srovnatelná. „Nevidím mezi utkáními rozdíl. Obě byla stejně těžká. O to více se teď můžeme radovat se zisku šesti bodů,“ usmíval se kouč.

Následně trenér Mariška rozebral oba soupeře podrobněji. S Čechovem juniorka Energie doma prohrála, a tak měla soupeři co oplácet. „Doma jsme byli po většinu utkání lepší, ale zápas jsme ztratili v samém závěru. Doplatili jsme na vlastní špatnou disciplínu. Nejenom já, ale i všichni v týmu jsou moc rádi, že jsme to odčinili a body si vzali zpět,“ poznamenal kouč na adresu Čechova.

Stupino je sice v tabulce poslední a bodů moc neposbíralo, přesto energetiky hodně potrápilo. „Z videozáznamů nám bylo jasné, že Kapitán není horší tým než my. Bodů moc nemají, ale patří mezi kvalitní celky v soutěži. Možná že bych řekl, že tento souboj byl ještě těžší než někteří předchozí,“ přidal.

Většina týmů v MHL má v současnosti volno. Vlčí smečka, ale nikoliv. Ve čtvrtek bude dohrávat odložené utkání s Juností Minsk. „Utkání se dohrává až tento týden, jelikož Bělorusové měli reprezentační přestávku v B skupině. Hned po návratu hráčů z reprezentačního srazu se vypraví do České republiky. Junosť byla v minulé sezoně na posledním místě tabulky. Letos se pohybují v horních patrech okolo čtvrtého místa v divizi. Myslím si, že čtvrteční utkání bude stejné jako to s Čechovem nebo Stupinem. Bude to hodně důrazné a rozhodovat budou maličkosti,“ myslí si trenér Mariška.

Související články