HC Energie Karlovy Vary

Josef Paleček byl uveden do Síně slávy českého hokeje

Kdo nejlepší mužstvo má? Je to Pepa Paleček! Husí kůže naskakovala fanouškům při skandování na oslavu trenéra, který dovedl karlovarské A-mužstvo k zisku zatím jediného mistrovského poháru. Trenér Josef Paleček dokázal navázat na dobrou práci Zdeňka Venera a v dubnu roku 2009 mohl společně s celými Karlovými Vary slavit obrovský úspěch, vítězství v domácí soutěži. Právě tomuto trenérovi se v minulých dnech dostalo obrovské pocty, byl totiž jmenován členem Síně slávy českého hokeje.

Josef Paleček se své kariéře ukázal nejen jako dobrý trenér, ale taktéž jako výborný hokejista. S národním týmem tehdejšího Československa se mu podařilo vyhrát domácí světový šampionát v Praze roku 1972, na což sám velmi rád vzpomíná. Úspěch zaznamenal taktéž již v juniorském věku, když jako devatenáctiletý dokázal společně s celým týmem ovládnout evropský juniorský šampionát.

Do Karlových Varů se Josef Paleček dostal v sezoně 2008/2009 z pozice asistenta trenéra národního týmu a hned v prvním roce dosáhl na metu nejvyšší. Na začátku sezony to sice moc nevypadlo na zopakování úspěchu postupu do finále, ale pod vedením tak zkušeného kouče se nakonec vše podařilo a v plechárně se mohlo v dubnu roku 2009 několik dní slavit.

Josefu Palečkovi děkujeme za služby, které v Karlových Varech odvedl a gratulujeme ke vstupu do Síně slávy českého hokeje!