HC Energie Karlovy Vary

Zadražil: Naděje umírá poslední

Karlovarská Energie v Jihlavě sice vyhrála, ale až po prodloužení, což nemusí na udržení extraligové příslušnosti stačit. Sami hráči si toho byli velmi dobře vědomi a ihned po závěrečném hvizdu zamířili do šaten sledovat, jak dopadl zápas v Českých Budějovicích, kde hrály Pardubice. Ty na jihu vyhrály a udržení extraligy jsou blíže. Rozporuplné utkání v Jihlavě zhodnotil střelec první branky Matěj Zadražil.

Matěji, vybojovali jste dva body, což nemusí stačit. Jaká je nálada v kabině?
Klidně se pojďte podívat. Nálada je velmi smutná, až ponurá. Potřebovali jsme vyhrát za tři body, což se nepovedlo a udržení extraligové příslušnosti už nemáme ve svých rukách.

V zápase jste dvakrát vedli, co chybělo?
Chyběl ten jeden rozdílový gól. Hráli jsme myslím dobře a v plném počtu jsme Duklu přehrávali. Ta však prokázala svou kvalitu, charakter a potřebný bod, který ji zaručuje postup do nejvyšší soutěže, vybojovala.

S jakou taktikou jste šli do třetí třetiny?
Trenéři nám řekli, ať jdeme do maximálního rizika a zkusíme vabank. Vrhli jsme všechny síly do útoku. Jihlava se ve třetím dějství dostávala k naší brance jen sporadicky. Skvěle však bránila a my si nevytvořili pořádnou šanci.

Jihlavští slaví na ledové ploše se svými diváky a vy zatlačujete slzy v šatně. Dají se ty pocity vůbec popsat?
To se popisuje vážně těžko. Věděli jsme, že prostě musíme vyhrát za tři body a podřídili tomu vše. Nevyšlo to a zklamání je tedy obrovské. Na druhou stranu musím smeknout klobouk před Jihlavou, jenž odehrála celou baráž znamenitě.

Kde se podle vás baráž zlomila v neprospěch Energie?
Těch klíčových momentů bylo více. Třeba hned první zápas, doma s Duklou. Kluci byli strašně nervózní, což se ukázalo v utkání, které nešťastně ztratili. Dukla se tím naopak dostala na koně a vítěznou vlnu držela po celou baráž.

V Jihlavě máte spoustu kamarádů. Budete je nějak speciálně žádat o nedělní pomoc v zápase na pardubickém ledě?
Tohle je strašně složité, kluci mají své hlavy. Na druhou stranu věřím, že budou chtít baráž dohrát důstojně a určitě v Pardubicích nic nevypustí. Nemůžeme ale očekávat, že se tam kvůli nám rozkrájí.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 20.4.2017

Potvrdí energetici body z Pardubic v Jihlavě?