HC Energie Karlovy Vary

Energie míří na jih. Uspěje proti Motoru i podruhé v sezóně?

Po dvou nezdarech s lídry tabulky čeká energetiky další venkovní duel. V úterý se představí na ledě předposledních Českých Budějovic. Kdo zvítězí v utkání o pomyslných šest bodů? Zápas startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O SOUPEŘI

Loni bronzové medaile, letos opačné starosti. Českobudějovickému Motoru se v letošní sezóně nedaří. Aktuálně mu patří předposlední příčka za pětadvacet získaných bodů. Extraliga je ale tak vyrovnaná, že osmá Sparta má na kontě bodů třicet. Z pohledu Jihočechů tak ještě není nic ztraceno. Pomoci tabulkou vzhůru má i poslední posila, obránce Daniel Gazda, který přišel do Motoru z prvoligového Zlína. A zatím se mu v novém působišti daří. Odehrál doposud dvě utkání a nasbíral stejný počet kanadských bodů. V Motoru bude minimálně do další reprezentační přestávky pokračovat také zkušený Tomáš Čachotský.

Vládci produktivity jsou ale v Motoru jasní a stále stejní. Nejproduktivnějším hráčem je Lukáš Pech (5+15), jemuž zdatně sekunduje parťák z útoku Milan Gulaš (8+8). Ten z důvodu zranění vynechal pět duelů, jinak by měl jistě bodů na kontě víc. Mezi obránci je zatím neproduktivnější Jan Štencel (4+8). Naopak formu z uplynulých sezón zatím marně hledá exkarlovarský Petr Šenkeřík, jenž je s osmi mínusovými body vůbec nejhorším hráčem Motoru v této statistice. Překvapením je také fakt, že loňská dvojka, Jan Strmeň, má zatím lepší čísla. Jeho úspěšnost zákroků činí 91,64%. Zpět v sestavě už je ale po zranění i Hrachovina. Kdo dostane důvěru v brance proti Energii?

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Bernad, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Chalupa – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Vachovec, Kružík.
HC Morot České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Gazda, Šedivý, Hovorka – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Karabáček, Hanzl, Tomeček – Dzierkals, Vopelka, Valský – Koláček.

Z KABINY ENERGIE

Karlovarští hokejisté prohráli oba poslední duely s lídry tabulky. Nejprve podlehli doma pardubickému Dynamu a v neděli padli také na vítkovickém ledě. V ani jednom utkání ale nebyli energetici horším týmem, na čemž se dá jistě stavět v dalších utkáních. Tabulka je neskutečně vyrovnaná, proto je důležité získávat body. Svěřence trenéra Bruka nyní čekají zápasy s týmy, které jsou v tabulce pod nimi. Zvládne je Energie a dokáže se odpoutat v tabulce?

Jestli hraje něco proti Energii, pak je to marodka, která je letos plná. Ve Vítkovicích už nastoupil obránce Bartejs, který vynechal duel s pardubickým Dynamem. Přesto však na marodce zůstává de facto kompletní útok: Hladonik, Kofroň, Vondráček. V obraně zase schází Rohan. A jejich návrat do sestavy je stále vzdálený.

Zaměřit se musí Energie zejména na oslabení. V téhle herní činnosti jsou totiž karlovarští hokejisté nejhorším týmem v celé extralize. V početní nevýhodně už inkasovali devatenáctkrát. V přesilových hrách jim ale patří devátá příčka. Využít už dokázali 17,86% svých početních výhod. V posledních třech duelech navíc využili energetici hned čtyři početní výhody. Přidají další už v úterý na ledě Českých Budějovic?

Související články