HC Energie Karlovy Vary

Frodl o reprezentaci: Chytat ve Varech? Byla by to třešnička na dortu

Zatímco z týmového hlediska Energii sezona nevyšla, z osobního může mít Dominik Frodl dobrý pocit. Patřil mezi nejlepší brankáře soutěže a po skončení klubové sezony se konečně dočkal i pozvánky do národního týmu. S ním se nyní připravuje v Karlových Varech na dvě utkání s Německem a sní o tom, že by si mohl zachytat před svými fanoušky.

Dominiku, máte za sebou úvodní trénink v Karlových Varech. Oproti minulému týdnu v Říčanech už jste byli na ledě v kompletním složení. Jaký byl?
Bylo to zase po delší době, přeci jen je to delší doba, co nám s Varama skončila sezona. Minulý týden už to bylo fajn, že se nás sešlo víc, ale k pořádnému tréninku jsme se sešli až dnes. Dobrá změna.

K týmu se již připojili i hráči z evropských soutěží, takže jste čelil něčemu jinému než v extralize. To pro Vás jistě bylo zajímavé...
Je to národní tým, jsou tu aktuálně nejlepší hráči, co tu nyní můžou být. Ta úroveň je samozřejmě vyšší a člověka to motivuje být lepší a lepší.

V týmu jste aktuálně i s dalšími energetiky Ondřejem Beránkem a Jiřím Černochem. Jak si to užíváte?
Je to určitě příjemné, že člověk potkává ty známé obličeje. Jsme spolu celý rok, takže k sobě máme třeba trochu blíž. Vesměs ale se všema klukama, co tu jsou, jsem hrál, nebo jsme hráli proti sobě, nebo jsme se už dřív potkali na kempech nároďáku.

Po delší době jste se potkal i s Petrem Kodýtkem, se kterým jste nastupoval v Plzni. Jaké to shledání bylo?
Seděl tam takovej malej klouček u stolu (smích), tak jsme se přivítali a pozdravili. Je to vždycky fajn, když člověk se potká s někým, s kým nějakou dobu hrál. Oba doufáme, že ten čas tady bude co nejdelší.

Oba zápasy budete hrát ve Varech, kde jste teď doma, měl by být plný dům. Jak se na tohle těšíte, pokud nastoupíte?
Strašně se těším, ale ještě nevím, zda nastoupím, nicméně doufám, že bych si tu mohl zachytat. Že se hraje teď ve Varech, tak je to taková třešnička na dortu. Pokud budu hrát, tak budu strašně vděčný, že si mohu zachytat kdekoliv. Pokud to ale bude tady, tak to bude ještě mít větší přidanou hodnotu.