HC Energie Karlovy Vary

Kružík i nadále energetikem, klub uplatnil na útočníka opci

Útočník Daniel Kružík bude oblékat dres Energie i v nadcházející sezoně, vedení klubu se totiž rozhodlo uplatnit na sedmadvacetiletého forvarda opci.

Rodák z Loun prožil zřejmě doposud nejlepší ročník kariéry. Nejprve patřil k hvězdám první ligy, kdy v dresu partnerského Baníku Sokolov nasbíral v 31 zápasech 30 bodů (10+20), ve druhé polovině sezony si pak řekl i o výraznější prostor v A-týmu Energie.

V extralize naskočil včetně play-off do 30 utkání, zapsal z pozice převážně v nižších útočných řadách 9 bodů (7+2) a v posledním kole základní části na Kladně se blýskl svým prvním hattrickem v nejvyšší soutěži. Jisté je, že na své výkony bude moct navázat i v ročníku následujícím poté, co na něj vedení Energie uplatnilo opci.

„Daniel Kružík odehrál výbornou sezonu v Sokolově a v A-týmu Energie byl vždy platným hráčem. I přesto, že nastoupil jen do poloviny utkání, dokázal se prosadit a v extralize zažil svou doposud nejlepší sezonu. Byla by škoda na takového hráče neuplatnit opci,“ dodává ke Kružíkově pokračování jeden z majitelů klubu a jednatel Daniel Tobolka.

Kružík tak na západě Čech rozehraje už svou třetí sezonu v nejvyšší soutěži. Do Karlových Varů přišel před ročníkem 2022-23, svými výkony v tréninku a v try-outu si nakonec řekl o kontrakt a v Energii bude působit i v sezoně následující.

„Jsem moc rád, že o mě vedení klubu projevilo dál zájem a budu dres Energie oblékat i v další sezóně. S trenérem Paterou se znám už z Kladna a věřím, že budu moct dokázat, že si důvěru vedení zasloužím,” říká ke svému pokračování sám Daniel Kružík.