HC Energie Karlovy Vary

Mladé hokejistky sbíraly zkušenosti v Ledči nad Sázavou

Výběr hráček Karlovarského a Plzeňského kraje startoval o víkendu na historicky prvním Mistrovství České republiky v ledním hokeji dívek do 15 let v Ledči nad Sázavou. Tým, který nastupoval pod názvem Západočešky, se v základní skupině střetl s družstvy Severočešek, Vysočiny a Jihomoravanek.

„Výběr složený z hráček ve věku od jedenácti do patnácti let vyslal na turnaj Krajských svaz ledního hokeje Karlovarského a Plzeňského kraje, který týmu uhradil startovné. Starší, tedy patnáctileté hráčky, jsme ale na soupisce měli pouze čtyři, proto jsme patřili k týmům s nejnižším věkovým průměrem a nejméně zkušenostmi,“ říká hlavní trenérka týmu Zuzana Klejna Radostová.

I přesto sehrály Západočešky, nad jejichž startem převzala záštitu primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová, se všemi družstvy vyrovnané duely. V tom prvním podlehly Severočeškám 1:0, když do utkání nastoupily po dlouhé sobotní cestě autobusem, která začínala ve velmi brzkých ranních hodinách. Druhý duel sehrály proti pozdějšímu vítězi celého turnaje z Vysočiny, který měl ve svém kádru řadu velmi zkušených patnáctiletých hráček, z nichž některé již nakoukly do reprezentace. I proto se za výsledek 2:4 nemusejí vůbec stydět.

„V neděli ráno nás čekal tým Jihomoravanek, které si brousily zuby na celkové vítězství ve dvoudenním turnaji. My jsme ale do utkání vstoupili s velkým nasazením a ještě tři minuty před koncem jsme vedli 2:1. Vedení jsme ale neudrželi a zápas skončil remízou 2:2,“ popisuje poslední zápas v základní skupině trenér Jan Frič, který zároveň poděkoval Dopravnímu podniku Karlovy Vary za zajištění bezpečné přepravy týmu do Ledče nad Sázavou a zpět.

Tým Západočešek tak skončil s jedním bodem na čtvrtém místě tabulky základní skupiny. Bodový zisk z posledního utkání hráčky velmi namotivoval a do závěrečného utkání o umístění vstupovaly velmi útočně naladěny. „Po celý zápas jsme měli herní převahu, ale nedokázali jsme protlačit puk za záda velmi vysoké gólmanky. Naopak jsme při snaze útočit udělali několik individuálních chyb v obraně a třikrát jsme inkasovali. V turnaji jsme tedy skončili na osmém místě. Žádný z týmů nás ale zásadně nepřehrál a se všemi jsme sehráli vyrovnanou partii. Pro všechny hráčky byl tento turnaj obrovskou zkušeností a motivací do dalšího trénování,“ dodal trenér týmu, který chce společně s hlavní trenérkou Zuzanou Klejna Radostovou tento výběr nadále rozvíjet a co nejlépe připravit na další sezonu a druhý ročník mistrovství České republiky.

Družstvo Západočešek nastupovalo ve složení: Monika Kořinková, Elen Svobodová (HC Energie Karlovy Vary), Kateřina Aišmanová (HC Stadion Cheb), Alžběta Vondrášková (HC Rebel Nejdek), Josefína Mrkvanová (HC Mariánské Lázně), Eliška Fričová, Tína Kostrounová, Barbora Prágrová (HC Čerti Ostrov), Viktorie Podzimková (HC Tachov), Kateřina Marešová (HC Domažlice), Barbora Blaňárová, Gabriela Šafandová, Evelína Doudová (HC Wolves Plzeň), Sofie Kochmanová, Aneta Maříková (HC Klatovy), Eliška Vaníčková, Adéla Hofrajtrová (HC Rokycany).