HC Energie Karlovy Vary

Musíme zlepšit hru dozadu i koncovku, ví Koblasa

Na úvod pětizápasové série na venkovních hřištích vyrazili energetici do Hradce. Pozdní start do utkání dohnali a dokázali být vyrovnaným sokem. Chyby v koncovce je ale nakonec stály body. ,,My jsme zaspali začátek, ale pak bych řekl, že jsme hráli poměrně vyrovnaný hokej. Měli jsme tam několik šancí, ale bohužel pro nás jim dnes výborně zachytal Mazanec," konstatoval Petr Koblasa.

Petře, dnes z Hradce odjíždíte bez bodu. Jak byste utkání zhodnotil?
Neřekl bych, že výsledek odpovídá hře. My jsme zaspali začátek, ale pak bych řekl, že jsme hráli poměrně vyrovnaný hokej. Měli jsme tam několik šancí, ale bohužel pro nás jim dnes výborně zachytal Mazanec.

Jak jste zmínil, tak jste měli několik vyložených příležitostí. Zlobila vás ale koncovka, že?
Dnes jim opravdu suprově zachytal gólman. Ty situace z naší strany nebyly nijak podceněné, prostě to tak někdy ale dopadne.

I vy jste mohl průběh utkání zvrátit, jednou jste si Mazance položil, ani tak se vám ale nepodařilo skórovat…
Popravdě sám nevím, jestli to šlo do tyčky, nebo to vyrazil betonem. Samozřejmě z těchto akcí to musíme proměňovat. Přeci jen stačilo puk jen zvednout přes beton do prázdné brány.

Je produktivita věcí, která vás trápí už delší dobu?
Možná teď v těch posledních zápasech. Ze začátku sezony jsme tu produktivitu měli naopak velice slušnou. Takže se to teď možná malinko otočilo, a díky tomu v těch posledních zápasech trochu klopýtáme.

Ledová plocha nebyl v průběhu zápasu v úplně ideálním stavu. Mělo to nějaký vliv na vaši kombinaci?
To bych ani neřekl.

Po dvou výhrách jsou to nyní tři porážky v řadě, které máte na kontě. Co udělat pro to, abyste to v dalších utkáních zvrátili?
Od druhé třetiny jsme hráli poměrně slušně. Takže bychom v tom měli pokračovat. Zlepšit hru dozadu, protože gólů dostáváme také dost. Tohle musíme určitě zlepšit a doufat, že nám tam ty šance začnou padat.

Dostali jste od trenérů nějaké varování, abyste si dávali pozor na hradecké rychlíky?
Na každého soupeře se nějak připravujeme, takže něco jsme si k dnešnímu zápasu řekli. Potom v té hře ale nemáte šanci sledovat, kdo je na ledě, takže se snažíme hrát pořád stejně.

Proti Hradci jste odstartovali sérii venkovních zápasů. Čekají vás soupeři, kteří jsou v tabulce nad vámi. Co si do nadcházejících duelů vzít z toho dnešního?
My samozřejmě víme, že před sebou máme šňůru venkovních zápasů. Na druhou stranu, naše forma v celé sezóně je spíše lepší v těch venkovních utkáních. Určitě to tedy nebereme jako nevýhodu a musíme hrát naplno, zlepšit obranu a zlepšit koncovku.

Ve třetí třetině vznikla před Markem Mazancem nepřehledná situace, kterou nakonec posuzoval až videorozhodčí. Myslíte si, že by vás to dokázalo nějakým způsobem nakopnout, kdyby z toho byla snižovací branka?
Nechci tady říkat, že kdyby to byl gól, že by nás to nakoplo a že bychom to vyrovnali. Ale samozřejmě takové zápasy jsou, za situace 3:0 bychom snížili na 3:1 a dokázali vyrovnat a urvat bod, ale také je možné, že bychom prohráli 4:1. Myslím si, že na tu otázku je těžké odpovědět, ale samozřejmě si myslím, že by nám ten gól mohl pomoct.

Díky za rozhovor!

Související články