HC Energie Karlovy Vary

Nejtěžší krok! Juniory čeká třetí semifinále s Třincem

Naši mladíci díky obětavému týmovému výkonu zvládli postoupit přes čtvrtfinálovou sérii s Mladou Boleslaví do semifinále extraligy juniorů. V něm narazili na juniorku třineckých Ocelářů, na jejímž ledě energetici vyhráli oba úvodní duely série. Ta nyní pokračuje v Karlových Varech. Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší, a tak naši mladíci uvítají podporu svých fanoušků, ať už přímo v tréninkové hale nebo při sledování streamu či textového přenosu. Bitva o finále vypukne ve středu 3. dubna ve 20:00 hodin.

Vstup na utkání

Středeční, případně čtvrteční zápas semifinále extraligy juniorů, se odehraje na tréninkové hale KV Areny. Hlavní hala KV Areny je v tomto termínu vyblokována pro přípravu zázemí na zápasy národního týmu v příští týdnu, a to včetně malování reklam. Klub se specializovanou firmou vedl intenzivní jednání o možné změně termínu, bohužel i přes veškerou snahu obou subjektů jej nelze učinit z personálních kapacit firmy i termínových důvodů v jiném termínu.

Vstup na semifinálové zápasy juniorů bude zdarma. Kapacita tréninkové haly je omezená, nicméně po domluvě s KV Arenou lze utkání sledovat i z prostor, které nejsou pro veřejnost při utkáních mládeže standardně otevřeny a kapacita tak bude navýšena. Využít tak lze ochoz za brankou, dále pak vnitřní vestibul u ochozu i prostory restaurace, která bude mimořádně otevřená až do konce utkání. Mimořádně bude umožněno sledovat zápas z prostoru u mantinelů na straně u trestných lavic. Využít lze spodní standardní vstup do tréninkové haly, vstup u kruhového objezdu u dvorského mostu, horní rohový vstup u parkoviště i standardní horní vstup u restaurace.

Pro fanoušky, kteří se chystají naše juniory aktivně podpořit i hlasivkami a fanděním, budou vyhrazena místa „v kotli“ v zadní části ochozu za brankou.

Utkání bude možné sledovat také na placeném streamu Czech Ice Hockey TV a také zdarma na textovém přenosu Onlajny.com.

Průběh série

První dva semifinálové duely se odehrály v Třinci. Hned v prvním Oceláři potvrdili pověst favorita a krátce po polovině první třetiny šli do vedení díky gólu Miroslava Holinky. O to však přišli v polovině utkání po teči Samuela Šmajdy a než se Oceláři stihli z inkasovaného gólu vzpamatovat, tak už se v jejich brance třepotal puk znovu. Tentokrát po střele Matěje Novotného. Energetici si zbývající část utkání pohlídali a těsnou výhrou si zajistili první bod série.

Druhý duel byl opět velmi vyrovnaný a marné dobývání obou branek skončilo v čase 34:56, kdy skóre zápasu otevřel Matyáš Váňa. Další gól padl až v čase 57:48, kdy Jakub Galnor využil početní výhodu a když v čase 58:18 poslal Matyáš Adámek puk do prázdné branky, tak se mohlo zdát, že už je hotovo. To však ani zdaleka nebyla pravda a znovu se potvrdilo, že až do závěrečné sirény se může stát cokoliv. Závěr utkání byl ještě pořádně dramatický. Nejprve v čase 58:42 Michal Ramik připravil Adama Ebenstreita o čisté konto a v čase 59:51 se třinečtí mladíci radovali z druhého gólu. Ten nakonec nebyl uznán a zápas skončil za stavu 3:1, díky čemuž se série stěhovala do Karlových Varů za stavu 2:0 pro energetiky.

O soupeři

Třinečtí mladíci do semifinále postoupili poté, co ovládli čtvrtfinálovou sérii s juniorkou Dynama Pardubice 3:1. Jako výše nasazený celek měli Oceláři výhodu prvních dvou domácích zápasů, kterou využili a oba zápasy před domácím publikem vyhráli. Ve třetím duelu se z výhry radovali hráči Dynama, ale Oceláři ve čtvrtém zápase už další překvapení nedovolili a po čtyřech zápasech si to namířili do semifinále.

Nejproduktivnější hráči v play-off:

Oskar Haas 6 zápasů 12 bodů (4+8)
Miroslav Holinka 6 zápasů 9 bodů (4+5)
Matěj Kozlík 6 zápasů 9 bodů (2+7)

Z kabiny Energie

Energetici si postup do semifinále vybojovali po dlouhých třinácti letech. A i když postoupili tím nejrychlejším možným způsobem, tedy po třech zápasech, tak nešlo vůbec o jednoduchou cestu. Čtvrtfinálovým soupeřem juniorky Energie byl totiž tým Mladé Boleslavi, s nímž už během předchozích částí soutěže energetici sváděli náročné bitvy. Ze vzájemných soubojů si o bod více vybojovali Bruslaři. I proto bylo už před sérií našim mladíkům a trenérskému týmu jasné, že je čeká těžký oříšek. Ten se jim díky společnému úsilí podařilo rozlousknout a nyní jejich společná práce pokračuje v semifinále, kdy mají nyní před sebou asi tu nejtěžší zkoušku.

Nejproduktivnější hráči v play-off:

Jakub Galnor 5 zápasů 4 body (4+0)
David Varvařovský 5 zápasů 4 body (1+3)
Na pomyslné třetí pozici za zisk tří bodů jsou Vojtěch Čihař (2+1), Samuel Šmajda (2+1), Vít Záhejský (1+2), Matyáš Váňa (1+2), Kryštof Bulka (0+3) a Vojtěch Steklý (0+3).