HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Malý zázrak. Škoda, že jsme ho nedotáhli

Když necelé čtyři minuty před koncem šťastnou střelou srovnal, zdálo se, že Energie dokoná nevídaný obrat. Nakonec byly ale v prodloužení úspěšnější České Budějovice, které tak vedou v sérii 2:0. Řeč je o Tomáši Rachůnkovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu.

Tomáši, začněme pozitivně. Krásný návrat do zápasu, čím si vysvětlujete takové vzepnutí?
Dali jsme dva rychlé góly, a to nás nakoplo. Pak jsme si řekli, že v tom zápase už nemáme co ztratit. Padly nám tam další dva a utkání jsme srovnali. Toho si obrovsky ceníme a musíme na to navázat v sobotu ve Varech.

Momentum bylo před prodloužením na vaší straně, mrzí porážka o to víc?
Samozřejmě to mrzí hodně. Ale my jsme si ten zápas neprohráli v prodloužení, ale ve druhé třetině. To, že jsme dotáhli, byl takový malý zázrak. Škoda, že se nám to nepovedlo dokončit. Ale musíme se zamyslet nad výkonem ve druhé třetině, která byla otřesná.

Největší pozor si musíte dávat na disciplínu, respektive oslabení. Souhlasíte?
Ano, to je to o čem mluvím. Ty fauly pramení z chyb, co tam nasekáme. Budějovice mají v téhle sérii výborné přesilovky a my jim je nesmíme dopřávat tak často.

Jde českobudějovická přesilovková formace vůbec nějak uhlídat?
Hrají to super, jsou to zkušení hráči, mají na to kvalitu. Kluci, co hrají oslabení to mají složité. Musíme se s tím ale nějak popasovat a vylepšit to.

Prohráváte v sérii 0:2, jak moc je to těžké?
Je to hrozně těžké. Ale my si budeme chtít vybojovat ten nedělní zápas. V sobotu na tom ledě necháme všechno!

Související články