HC Energie Karlovy Vary

Šenkeřík: Bohužel jsme tahali za kratší konec

Karlovarští hokejisté dokázali ve Zlíně dvakrát vyrovnat, přesto odjíždí bez bodu. Nejlepším hráčem Západočechů byl vyhlášen zlínský odchovanec Petr Šenkeřík, který asistoval u třetí vstřelené branky svého týmu. Bodoval tak ve všech vzájemných utkáních proti rodnému městu. Jak ale sám říká, raději by kanadské body vyměnil za ty týmové.

Petře, jak hodnotíte samotné utkání?
Bohužel byl Zlín lepší, my jsme celé utkání tahali za kratší konec. Opět jsme měli nějaké šance, ale nepodařilo se nám je proměnit. Soupeř byl v koncovce přesnější, a proto bere tři body.

Dokážete najít zlomový moment celého zápasu?
Z mého pohledu jím byla inkasovaná branka na čtyři tři. Kdybychom vyrovnaný stav udrželi déle, určitě jsme mohli pomýšlet na body.

Vyrovnaný stav 3:3 nevydržel ani minutu. Co se stalo?
Bohužel jsme se uspokojili. Šli jsme na další střídání v euforii, že otočíme zápas ve svůj prospěch. Místo toho jsme ale chybovali a soupeř nás potrestal. Celkově nás domácí školili v produktivitě, když dokázali potrestat každou naší chybičku. I to rozhodlo o konečném výsledku.

Jednalo se o souboj tabulkových sousedů. Byla vaše motivace na zápas o to speciálnější?
Pro nás tabulkové postavení soupeřů nic neznamená. Jsme v situaci, kdy už se nedíváme na desítku, ale ani pod sebe. Tabulku extra nesledujeme. Soustředíme se hlavně sami na sebe a své výkony.

Prohráli jste všechna utkání po reprezentačních pauzách. Kde hledat příčinu?
Možná jde jen o shodu okolností. Ale je faktem, že člověk trochu vypadne ze zápasového rytmu. V první třetině možná šla cítit zápasová nerozehranost. Na druhou stranu, reprezentační pauzu měla všechna mužstva, takže se na to nemůžeme vymlouvat.

Vy osobně jste ve všech zápasech proti Zlínu bodoval. Čím to, zvýšená motivace?
Snažím se v každém utkání stejně. Ale speciální motivaci určitě vždy proti Zlínu vnímám. V městě jsem vyrostl, bydlí tady rodiče a babička s dědou. Z kádru Beranů znám i plno kluků. Všechny svoje individuální body bych ale vyměnil za ty týmové.

Děkuji za rozhovor.

Související články