HC Energie Karlovy Vary

Tahali jsme za kratší konec, smutní Redlich

Po dvou zápasech, které musel vynechat kvůli disciplinárnímu trestu, se vrátil do sestavy karlovarský kapitán a hned to bylo znát na hře celého čtvrtého útoku. Jedinou branku Energie vsítil, šikovnou tečí, její stabilní člen Tomáš Redlich. Jak ale sám říká, gól by radši vyměnil za bodový zisk.

Tomáši, čtyřicet minut to vypadalo, že taháte za kratší konec. Projevila se únava, z toho čtyřzápasového tripu?
Myslím si, že natrénováno máme dost. Věděli jsme, že další zápas hrajeme až v pátek, takže času na regeneraci bude dost. Měli jsme to urvat, ale jak říkáte... tahali jsme za kratší konec.

Překvapila vás Mladá Boleslav něčím?
Ani ne. Oni hrají pořád stejně, hodně napadají. Jsou průrazní, vše rvou na bránu. Takže nás ničím nepřekvapili. Měli výborný pohyb.

Ve třetí třetině se vám přeci jen podařilo snížit. Jak se ta situace seběhla? Nejprve to vypadalo na teč, pak byl jako střelec vyhlášen Tomáš Vondráček...
Hráli jsme ve výhodě, takže jsme byli v pásmu v šesti. No a mě to trefilo před bránou.

Po této akci to vypadalo, že jste zmobilizovali všechny síly a docela jste Boleslav zatlačili. Měli jste další příležitost... Kde se ve vás vzalo tolik síly?
Nám to tam nějak vyšlo. Věděli jsme, že už není co ztratit. Vybojovali jsme tam puk, který pak Tomáš Vondráček nahrával na Martina Osmíka. Škoda, že to neskončilo gólem. Mohlo z toho být větší drama.

Máte za sebou čtyři venkovní zápasy, z nichž si vezete domů čtyři body. Je to po tom nesnadném průběhu zisk, nebo to není dost?
Kdyby nám někdo před touto sérii řekl, že uděláme čtyři body, tak bychom byli štastní. Určitě to ale mohlo být víc. Stačilo vyhrát prodloužení, ať v Třinci nebo Pardubicích.

Další utkání vás čeká až v pátek. Můžete nastínit, jestli vás čeká nějaké volno, nebo to bude jen tvrdý trénink?
V pondělí máme trénink, abychom ten výjezd vybruslili, a v úterý budeme mít volno. Od středy se pak budeme připravovat na České Budějovice.

Do kabiny vám čerstvě přibyl zkušený Jaroslav Kracík. Jak mezi vás zapadl a jaké jeho dovednosti se budou hodit?
Je to velezkušený hráč na buly, což nám chybělo. Dnes jich vyhrál hned několik. Určitě se nám bude hodit, ať už do přesilovek, nebo jako pomoc ve třetí lajně namísto Jiřího Černocha.

Související články