HC Energie Karlovy Vary

Vedení města Karlovy Vary ocenilo bronzové dorostence Energie

Po dvanácti letech vybojovali pro karlovarský hokej medaili, dorostenci Energie skončili v letošním ročníku extraligy bronzoví. Velký úspěch našeho mládežnického sportu ocenilo v úterý odpoledne i vedení města Karlovy Vary v čele s primátorkou Andreou Pfeffer Ferklovou, které celý tým pozvalo ke slavnostnímu ocenění na karlovarský magistrát.

Celý dorostenecký výběr i s realizačním týmem se přijetí u primátorky města Andrey Pfeffer Ferklové a prvního náměstka Martina Duška dočkal v úterý odpoledne.

„Chtěla bych karlovarským dorostencům moc poděkovat a pogratulovat. V letošní sezoně vybojovali bronzovou medaili, což je obrovský úspěch. Poděkování patří nejen hráčům, ale také trenérům a celému realizačnímu týmu. Všichni skvěle reprezentovali naše město, protože si myslíme, že je důležité mezi mladými lidmi vytvářet ten pocit sounáležitosti a hrdosti na město,“ poděkovala úvodem primátorka města Karlovy Vary.

Během téměř hodinu trvajícím setkání, které se neslo v příjemném a odlehčeném duchu, došlo k debatě na nejrůznější nejen hokejová témata. Závěrem pak oba zastupitelé města předali všem bronzovým medailistům pamětní listy udělované městem Karlovy Vary za vynikající reprezentaci.

„Setkání jsem si moc užila. Bylo tedy trochu složitější dostat z kluků delší větu, v tom to bylo poměrně náročné,“ (úsměv) „ale odpoledne, které jsme spolu strávili, bylo moc pohodové a chtěla bych za něj poděkovat. Věřím, že se klukům bude dařit i v další sezoně. Téměř polovina týmu by příští rok měla hrát o kategorii výš. Doufám, že se na sezonu příští podaří postavit zase takhle skvělý tým a jak mi bylo slíbeno, tak příště už to bude zlato a doufám, že to kluci splní“ (úsměv). „Přeju jim, ať se jim daří, nejen v tom sportovním životě, ale i v tom osobním, ať jsou zdraví a ať je sport dál baví, protože to má být především zábava,“ popřála všem mnoho úspěchů v nadcházející sezoně a pokračovala s tím, jak důležitý sport nejen pro mladé energetiky je.

„Sport podporujeme proto, aby děti neseděly doma u počítačů. Je důležitý i pro zdravotní a psychickou kondici každého z nás. Jsem moc ráda, že i A-tým vytváří v menších dětech potenciál, že by se jednou mohly stát úspěšnými sportovci. Díky tomu, že máme skvělé zázemí v rámci KV Areny a nyní už i nově zrekonstruovaného stadionu AC Start, tak si myslím, že je to jeden z důvodů, proč se tady sportu daří, a to nejen tomu vrcholovému, ale i tomu mládežnickému,“ dodala závěrem.

Fotogalerie