HC Energie Karlovy Vary

Vítězná tečka za sezonou! Osmáci si z Humpolce přivezli stříbro

Svěřenci Davida Šalamouna a Romana Páska zakončili sezonu na Turnaji starších žáků v Humpolci. Předposlední dubnový víkend si v konkurenci šesti týmů energetici vybojovali druhé místo s rozdílem jednoho bodu na první příčku, kterou si zabralo Dynamo Pardubice. K úspěchu našich mladíků přispěla i parádní atmosféra, kterou jim vytvořili jejich fanoušci, takže osmáci si v každém zápase užívali mohutnou podporu svého "kotle".

V Humpolci se sešli hráči ročníku 2010. Kromě Energie dorazily ještě týmy Dynamo Pardubice, Berani Zlín, Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, Hvězda Praha a Jungadler Mannheim. Utkání se hrála ve formátu 2×20 minut.

Osmáci do Humpolce vyrazili v této sestavě:

Lukáš Kalčík, Matěj Petrlíček, Jakub Bečka, Václav Pařízek, Eliáš Křivánek, Štěpán Mariaš, Jakub Zrzavecký, Daniel Psohlavec, Jan Pavlis, František Pavlovic, Thomas Hanson, Vojtěch Hüttl, Matěj Žák, Matyáš Vrbas, Maxim Dan, Roman Kašpar, Matyáš Stezka a Hugo Koncz.

Realizační tým: David šalamoun, Roman Pásek, Jiří Vrbas

Do turnajových bojů energetici vkročili pátečním soubojem s týmem Berani Zlín. Za stavu 0:2 obrat odstartoval Matyáš Vrbas a do druhé části se tak vstupovalo za stavu 1:2. Skóre srovnal Hugo Koncz a o výhře Energie rozhodl Jan Pavlis - 3:2.

Zápasový maraton osmáky čekal v sobotu. Dopoledne ho odstartovali utkáním s týmem Jungadler Mannheim. Na listinu střelců se v první třetině zapsali Matěj Žák a v čase 19:59 dvougólový náskok vystřelil Thomas Hanson. Kanonáda energetiků pokračovala i ve druhé části. Pod třetí gól se podepsal František Pavlovic, který po přihrávce Eliáše Křivánka přidal rovnou i čtvrtý gól. Pátá odbila po střele Matěje Žáka. Autorem šestého gólu byl Matyáš Vrbas. Vzápětí poprvé uspěl i tým Mannheimu - 1:6, ale energetici si díky souhře Františka Pavlovice a Thomase Hansona vzali šesti gólové vedení zpět - 1:7. Skóre na konečných 1:8 upravil Matyáš Vrbas.

Odpoledne pak měli naši osmáci na programu utkání s týmem Hvězda Praha. Tady už to taková divočina nebyla. Zápas skončil za stavu 5:2 pro Energii. Skóre tentokrát otevřel Vojtěch Hüttl. Druhý gól přidal František Pavlovic. Vzápětí hráči Hvězdy vstřelili kontaktní gól, ale než stihli srovnat, tak udeřil Thomas Hanson - 3:1. Po chvíli se Pražané opět dostali na dostřel jedné branky. Dvougólový náskok energetikům po přihrávce brankáře Lukáše Kalčíka vrátil František Pavlovic a skóre zápasu stylově uzavřel střelec prvního gólu Vojtěch Hüttl - 5:2.

V době večerních zpráv osmáci vyrazili na led v duelu s týmem Dukla Jihlava. I tentokrát byl prvním střelcem Vojtěch Hüttl. Druhý gól přidal Thomas Hanson, který byl i autorem třetího gólu. O fous pak uteklo čisté konto Matěji Pertlíčkovi. Druhý turnajový den tak energetici zakončili výhrou 3:1.

Stejným skóre skončil v neděli ranní zápas Energetiků s Dynamem Pardubice, jenomže tentokrát se z výhry radovali pardubičtí osmáci. Jediným střelcem Energie byl František Pavlovic, který upravoval skóre na konečných 1:3. Turnaj ale naši mladíci zakončili vítězně, když po nedělním obědě porazili tým Bílí Tygři Liberec 1:0. Jediným střelcem byl opět František Pavlovic. Tato výhra se rozhodně nerodila lehce. Tygři vytáhli drápky, ale energetici bojovali ze všech sil, i když těch s postupujícím časem ubývalo, tak tlak soupeřů ustáli a mohli tak sezonu zakončit vítězně. Čisté konto si vychytal Matěj Petrlíček.

Po odehrání svých zápasů měli energetici na kontě 10 bodů a čekali na výsledek duelu mezi Pardubicemi a Zlínem. Z výhry se nakonec radovaly Pardubice, které si tak s jedenácti body zajistily celkové prvenství na turnaji. Energetici si díky zisku deseti bodů vybojovali stříbro a poděkovali tak tím nejlepším způsobem svým trenérům Davidovi Šalamounovi a Romanovi Páskovi za výbornou sezonu.

Turnaj starších žáků v Humpolci:

1. Dynamo Pardubice 11 bodů 30:9
2. Energie Karlovy Vary 10 bodů 21:9
3. Berani Zlín 6 bodů 22:16
4. Bílí Tygři Liberec 5 bodů 16:14
5. Hvězda Praha 4 body
6. Dukla Jihlava 4 body
7. Jungadler Mannheim 2 body