HC Energie Karlovy Vary

Zábranský dal Zlínu dva góly a před play-off hlásí: Teď teprve začíná ta sranda

Rodák z Brna opět pomohl k zdolání zlínské defenzívy. Libor Zábranský se znovu postaral o důležitou trefu do sítě Beranů, kterou poslal utkání do prodloužení. Robustní zadák se trefil poprvé od konce listopadu, a to hned dvakrát v jednom utkání. Teď navíc se svými spoluhráči vyhlíží blížící se boje ve ve vyřazovací části.

Libore, vítězství za dva body proti Zlínu. Jste s výsledkem spokojeni, nebo cítíte, že je to málo vzhledem k vývoji utkání.
My jsme rádi za každé vítězství, bohužel nám ale ten jeden bod utekl. Myslím, že když jsme prohrávali o dva góly, tak jsme to dobře stáhli a nakonec ty dva body určitě bereme. Zlín hrál dobře, je to houževnatý soupeř. Měli jsme hodně střel, ale bohužel jsme je nevyužívali. Každá výhra je dobrá, dodá to sebevědomí. A jestli za dva, nebo za tři body, to už je jedno.

Zmínil jste střelecké pokusy, kterých bylo na vaší straně přes padesát. Myslíte, že ta efektivita byla hlavním důvodem, proč to nevyšlo za plný počet?
Ano, tak to je dlouhodobě. My hrajeme výborné utkání v Brně, kde máme zase hodně šancí a nedáme to. Je to škoda. Myslím si, že hrajeme dobře, ale vždycky nás trápí ta koncovka a vždy máme v tom utkání takový výpadek, kdy třeba na začátku dostaneme dva nešťastné góly, ke konci přijde otočení... Musíme si na to dávat pozor a určitě na té koncovce zapracovat.

Opět jste v závěru dokázali srovnat, což vás zdobilo v mnoha letošních zápasech. Je to velké povzbuzení před blížícím se play-off?
Určitě. Hodněkrát jsme ukázali, že dokážeme otáčet už rozhodnuté zápasy, jako například se Spartou, kdy to bylo 0:4 a my to otočili na 5:4. Určitě to ukáže sílu toho mužstva a já jsem rád, že jsme to takhle otočili, protože teď už je pár kol do konce a do play-off nám to dodá nějaké to sebevědomí.

Na druhou stranu vám znovu trochu utekl začátek utkání. Souhlasíte, že to je ještě bolestivé místo?
Nikdy to určitě není příjemné, když zezačátku dotahujete Musíme si na to dávat pozor, protože v play-off to bude úplně jiné. Kdyby nám tam někdo uteklo, tak to pak zavře a bude to hrozně těžké. Toho se musíme vyvarovat.

K výhře nad Berany jste přispěl i jedním dost kuriózním gólem. Jak se to seběhlo?
Prostě jsem to tam pustil na bránu a pro mě je štěstí, že se to odrazilo od gólmana do jejich hráče a do brány. Takové góly ale padají. Kluci to tam perfektně sehráli a pro mě štěstí, že to tam padlo. Už bylo načase.

Jsou pro rodáka z Brna souboje se Zlínem o něco peprnější?
Ano, já jsem odmalička Brňák, takže když porazíme Zlín, tak o to lépe.

Zrovna vám se proti tomuto soupeři daří. Těsně před koncem jste skóroval také na jejich ledě...
To bych neřekl. Zatím jsem tu krátce, takže takhle bych to ještě neříkal. Říkali jsme si ale, že porazit někoho čtyřikrát je hrozně těžké. Ačkoliv Zlín už nemá šance na play-off, tak hráli výborně. Každý rok jsou hrozně nepříjemný soupeř.

Skóroval jste po třiatřiceti zápasech. Není to sice hlavní náplň vaší práce, ale cítil jste to už na sobě?
Trošku ano. Hlavně mě mrzelo, že tam ty šance byly, ať už v Brně, kde jsem mohl dvakrát nebo třikrát dát gól. Trošku to v té hlavě bylo, ale teď před play-off jdou tyto osobní věci bokem, protože za dva týdny teprve začíná ta sranda.

Předkolo se blíží, jakého soupeře byste si do něj přál?
Mně to je upřímně jedno, prostě za dva týdny začíná to, na co tu dřeme celý rok, sranda. Na to se těší každý, je to napjaté, vyhecované. Ať už to bude kdokoliv, tak je to jedno. Jestli chceme myslet nahoru, tak musíme porazit každého.

Vy do vyřazovacích bojů nevstoupíte v roli favorita. Může to pro vás být výhoda, že vás soupeři mohou i podcenit?
Já si myslím, že určitě. Ať už to bylo na začátku sezony, kdy nikdo nečekal, že budeme čtvrtí, i když potom byl nějaký útlum. My jsme si v průběhu sezony ukázali, že s těmi top týmy můžeme hrát a určitě role nějakého outsidera bude příjemnější. Zase na druhou stranu je play-off úplně jiná soutěž a tam rozhodují maličkosti. Je ve výsledku jedno, jestli jste Sparta, nebo kdokoliv jiný.

V kariéře už jste okusil, jak chutná mistrovský titul. Je tohle pro vás o to větší motivace, když víte, jaký je to pocit?
Já bych to hrozně chtěl v životě zažít znovu, ale už jako součást týmu. Byl jsem tam jako mladý, odehrál jsem nějakých sedm zápasů v play-off a patnáct v lize. Byla to spíš taková motivace do budoucna, že dojít k tomu úplně nejvyššímu cíli je krásný pocit a podle mě to chce dotáhnout do konce každý kluk.

Související články

Ohlasy k zápasu | so 27.2.2021

Beránek: Hokej bez diváků není to pravé